fbpx

Messi kan umuligt være tilfreds med situationen

FCBARCELONA.DK - 05.03.20

© Getty Images
// Lionel Messi

Leo Messi er ikke typen der skaber polemik i pressen. Han holder kritik internt i klubben, men der er næppe tvivl om, at argentineren ikke er tilfreds med de forhold der hersker i klubben, hverken på banen eller udenfor.

Der er reelt problemer på snart alle fronter i FC Barcelona lige nu, om det så er med spillet, resultaterne, truppen eller omkring ledelsen. Uroen giver billedet af en klub med store udfordringer og det gør det ikke nemmere at skabe sportslige resultater.

Leo Messi er indiskutabelt den vigtigste spiller hos catalanerne. Holdet bygges op om ham og det er Messi der svinger taktstokken på banen. Han bruger ikke medierne til at ytre sin skepsis eller kritik af forholdene, men han er helt sikkert ikke tilfreds med tingenes tilstand. Et tegn på dette kom for nylig, da han helt uventet kom med et skarpt svar på sportschef Eric Abidals kritik af holdet.

Barca har hele sæsonen måtte slås med de spillemæssige problemer, noget som i januar medførte et trænerskifte. Det havde Messi nok gerne undgået, da det altid er svært at ændre på tingene midt på en sæson. Resultaterne er da heller ikke blevet bedre under Quique Setién.

Et kæmpe ansvar er lagt på Messis skuldre. Tidligere han havde spillere som Neymar, Iniesta og Xavi, der alle var i stand til at tage ansvar og skabe noget. Nu er Messi nærmest alene om det, da ingen andre i truppen har de nødvendige egenskaber i den retning. Alt afhænger af Messi og det gør det nemmere for modstanderne at dæmme op for. Det er den sportslige ledelses ansvar, at hente de spillere der supplere Messi på banen, men det er ikke lykkes.

Ud over Abidals kritik af holdet, har der også været sagen omkring ledelsens smædekampagner mod blandt andre Messi, samt den meget smalle trup, der har gjort holdet mere sårbart for skader. Man sagde farvel til en række spillere i januar måned, uden at hente nogle nye. Resultatet blev et overraskende hasteindkøb af Martin Braithwaite, der normalt ikke ville komme i betragtning til Barca.

Smædekampagnerne og Abidals kritik har skabt afstand mellem klubbens ledelse og spillerne. Der har været eksempler på kritiske kommentarer fra tunge spillere som Busquets, Rakitic og Suárez og sådan noget plejer man ikke at se i Barca.

Alle problemerne giver et billede af en klub i krise på snart samtlige fronter og umiddelbart ligger der ingen løsning lige om hjørnet. Messi kan umuligt være tilfreds med tingenes tilstand og spørgsmålet er om det utænkelige kunne ske, at han overvejer om karrieren skal afsluttes et andet sted. Han har tidligere udtalt, at for ham er det vigtigt, at klubben har et hold der kan vinde det hele, hvilket kan være svært at tro på lige nu.

Som Gerard Piqué nøgtern slog fast forleden, så er den bedste løsning på alle problemer, at holdet vinder nogle kampe, så tilhængerne bliver glade. Næste mulighed for det er på lørdag, når ligatabellens nr. 6 fra Real Sociedad lægger vejen forbi Camp  Nou.

.:FORSIDE:.