fbpx

Messis vanvittige rekorder fra dette årti

Rune Stentoft Arlbjørn - 24.12.19

© Getty Images
// Lionel Messi // 2010-2019

Et årti lakker mod enden og ser man tilbage på årene fra 2010-2019 skiller Lionel Messi sig klart ud fra mængden ved at have brudt et hav af rekorder i Barca og på den internationale fodboldscene.

Messi er efterhånden blevet 32 år, men den argentinske verdensstjerne bliver ved med at sætte nye rekorder, hvilket er kendetegnene for dette årti. Den seneste rekord kom så sent som i lørdags, da Messi scorede sit mål nummer 50 i år - en bedrift han nu har opnået ni gange i dette årti.

En anden rekord i dette årti, som efterlader de fleste målløse, er Messis antal scorede mål. Den lille argentiner scorede vanvittige 579 mål fra 2010-2019 fordelt med 522 mål for Barca og 57 kasser for Argentina. Det er i gennemsnit 58 mål pr. år, hvilket er nærmest utopisk for en enkelt spiller.

Kun i 2013 formåede Messi ikke at score over 50 årlige mål ud af de ti år i dette årti. Her nåede han kun 45 scoringer, hvilket kan forklares med de skader han oplevede i løbet 2013, der tvang ham til at tage til Buenos Aires og Rosario for at blive klar igen.

Messis bedste år i dette årti var uden tvivl 2012, der var året hvor han formåede at score 91 mål på et kalenderår. 79 for Barca og 12 for Argentina. I marts samme år blev han samtidig den mest scorende spiller i Barcas historie, da han brød César Rodríguez rekord i Barca med sit hattrick i en 5-3 sejr over Granada på Camp Nou. To måneder senere brød Messi Gerd Müllers rekord (67) for flest mål i en sæson med 68 scoringer i sæsonen 2011/12. Messi sluttede 2012 af med slå endnu en Gerd Müller-rekord for flest mål i et kalenderår med de 91 scoringer.

Med rekorderne, der blev ved med at bygge sig op år efter år, var det tydeligt, at Messi ville markere en æra i dette årti. Udover de nævnte rekorder er Messi nu fortsat den mest scorende spiller i Barcas historie med 618 mål, han er den spiller med flest mål i ligaen (432) og den Barca-spiller, der har scoret flest mål i Champions League (114).

Messi blev også den Barca-spiller, der scorede flest mål på Camp Nou i alle turneringer siden åbningen i 1957. 361 mål er argentineren nu noteret for på sin hjemmebane. En anden rekord, som Messi også tog i dette årti, er flest mål i El Clásico. 26 mål i 42 kampe fortæller statistikkerne indtil videre. Sidst men ikke mindst må man heller ikke glemme de seks guldbolde og seks guldstøvler, som Messi har fået gennem årene - priserne som verdens bedste fodboldspiller og den europæiske topscorer. Ingen når Messi til sokkeholderne når det kommer til disse rekorder.

.:FORSIDE:.