fbpx

Optakt: FC Barcelona - Real Madrid

FCBARCELONA.DK - 18.12.19

// El Clásico // Real Madrid

Det er en af sæsonens allerstørste kampe der spilles i aften, når Real Madrid lægger vejen forbi Camp Nou i sandt topbrag i ligaen, hvor holdene ligger helt lige. Læs her vores optakt til aftenens Clásico.

El Clásico er uden sammenligning verdens største klubkamp og hele verden følger med, når ærkerivalerne FC Barcelona og Real Madrid tørner sammen i aften på Camp Nou.

Den store kamp skulle have været spillet i oktober måned, men blev udsat på grund af den politiske uro, der herskede i Catalonien på det tidspunkt og som fik kampen udsat til i dag. Situationen er stadig den samme i Catalonien og det kommer også til at præge aftenens kamp, både udenfor og inde på Camp Nou, hvor catalanske separatister vil bruge verdens opmærksomhed til at gøre opmærksom på deres sag.

Begge mandskaber måtte nøjes med uafgjort i weekendens kampe og det betyder, at de ligger helt lige i toppen af ligatabellen, begge med 35 point. Barca tager dog førstepladsen på grund af en marginal bedre målscore på to mål. Det er således førstepladsen der er på spil i aftenens kamp.

Barca har været overlegne denne sæson hjemme på Camp Nou i ligaen, hvor de har vundet samtlige syv hjemmekampe. Samtidig kommer Madrid til den catalanske hovedstad i glimrende form, efter en noget tøvende sæsonstart, akkurat som det var tilfældet med Barca.

Da Ernesto Valverde holdt pressemøde i går, forsøgte han at nedtone kampens betydning for hvor mesterskabet lander. 'Vi er stadig i den første halvdel af sæsonen og der venter mange kampe, men begge hold vil selvfølgelig gerne føre ligaen efter kampen. Vi er meget lige på alle punkter og disse kampe er altid jævnbyrdige' sagde han.

Barca må undvære de skadede Dembélé og Arthur. Efter tirsdagens træning udtog Valverde følgende trup: Ter Stegen, Neto, Semedo, Piqué, Lenglet, Umtiti, Alba, Busquets, De Jong, Rakitic, Vidal, Aleñá, Sergi Roberto, Messi, Suárez, Griezmann, Fati og Pérez.

Også Madrids træner, Zinedine Zidane holdt pressemøde i går 'Vi ser frem til kampen mod Barca. Vi ved hvem vi skal spille mod. Vi ved også de har Messi, men vi har også vores egne våben. Vi ønsker at spille en god kamp' kom det fra ham.

Madrid er hæmmet af væsentlige afbud fra spillere som Asensio, Lucas, James, Marcelo ikke mindst Hazard. Zidane har udtaget følgende 19 spillere til kampen: Courtois, Areola, Altube, Carvajal, Militão, Ramos, Varane, Nacho, Mendy, Kroos, Modric, Casemiro, Valverde, Isco, Benzema, Bale, Jovi, Vinicius Jr. og Rodrygo. Her bliver det nok tredjekeeper Altube der sorteres fra inden kampstart.

Kampen fløjtes i gang kl. 20.00 og alle danske fans kan glæde sig over, at den vises på TV2.

Spil på El Clásico hos Youbet
Spil PRÆCIS 100 kr til min. odds 1,5 på Barcelona - Real Madrid fra en mobil enhed. Taber du returneres indsatsen som et freebet.

.:FORSIDE:.