fbpx

Optakt: Real Madrid - FC Barcelona

FCBARCELONA.DK - 01.03.20

© Getty Images
// El Clásico // Real Madrid

Det er verdens største klubkamp der venter i aften, når Barca gæster Santiago Bernabeu til den traditionsrige El Clásico. Her står der utroligt meget på spil for begge mandskaber. Læs her vores optakt til kampen.

Kampen om mesterskabet ligner det velkendte opgør mellem Barca og Real Madrid og aftenens kamp kan meget vel give et fingerpeg om, hvem der løber med titlen denne sæson. Kun to point skiller de to hold i toppen af tabellen og da de øvrige hold halter noget efter, tegner alt på et mesterskab til enten Barca eller Madrid.

Det er ellers ikke to mandskaber i topform der tørner sammen i aften. Barcas spil er ustabilt, mens Real Madrid har skuffet fælt på det seneste. Uanset dagsformen, er en Clásico dog altid en helt åben affære og derfor er der ingen klar favorit i aften.

Det er dog utvivlsomt Madrid der har mest på spil, for taber de kampen, vil de komme fem point efter Barca og samtidig være dårligst indbyrdes. Det kan blive svært at indhente i de 12 spillerunder der resterer efter aftenens kamp. Modsat vil Barca stadig være fint med, hvis de skulle tabe.

Begge hold mangler store profiler til opgøret. For Barca drejer det sig primært om Suárez og Dembélé, mens Madrid må undvære Hazard og Asensio.

Quique Setién udtog sin trup i går og den ser således ud: Ter Stegen, Neto, Semedo, Piqué, Umtiti, Lenglet, Alba, Junior, Busquets, Rakitic, Vidal, De Jong, Arthur, Messi, Griezmann, Fati, Braithwaite og Collado. Her er det værd at bemærke, at Jordi Alba er tilbage efter sin lyskeskade.

Set med danske briller bliver det spændende at se, om Martin Braithwaite kommer i aktion, efter kun halvanden uge i Barca. Mange lokale medier gætter på, at han får en plads i startopstillingen.

På sit pressemøde i går så Setién frem mod kampen. 'Madrid er altid farlige, ikke bare på hjemmebane, men alle steder. Måske omstændighederne gør dem endnu farligere. For Madrid er det en meget vigtig kamp, vigtigere end den er for os, for hvis vi vinder, vil vi være fem point foran. Det bliver helt sikkert en lige kamp' udtalte han blandt andet.

Også Madrid-træner Zinedine Zidane mødte pressen i går. 'Barca har under alle omstændigheder et godt hold, der gør det rigtig godt. Vi koncentrerer os om hvad vi selv gør og vi møder en god modstander. Vi er klar over, hvem vi møder' kom det fra ham.

Zidanes trup ser således ud: Courtois, Areola, Toni Fuidias, Carvajal, Militao, Ramos, Varane, Marcelo, Mendy, Kroos, Modric, Casemiro, Valverde, Isco, Benzema, Bale, Lucas Vázquez, Mariano og Vinícius Junior.

Da de to rivaler mødtes i det omvendte opgør på Camp Nou tidligere på sæsonen endte det 0-0. Det var et resultat som Barca kunne være mest tilfreds med efter en skuffende indsats.

Kampen i aften fløjtes i gang kl. 21.00 og kan ses på TV2 Sport X.

.:FORSIDE:.