fbpx

Quique Setién står foran sin første Clásico

FCBARCELONA.DK - 28.02.20

© Getty Images
// El Clásico // Setien

Trods sine 61 år og lange trænererfaring, får Quique Setién mange nye oplevelser efter skiftet til Barca. Forleden havde han sin debut i Champions League og på søndag skal han opleve El Clásico fra sidelinjen for første gang.

Quique Setién havde ikke i sin vildeste fantasi forestillet sig, at han en dag skulle få de oplevelser som han gennemlever i øjeblikket, efter at Barca hentede spanieren som afløser for den fyrede Ernesto Valverde. Ved sin præsentation i januar erkendte Setién, at han ikke havde ventet at få sådan en mulighed, så sent i trænerkarrieren.

Setién har aldrig trænet en af de såkaldte store klubber. Real Betis er det højeste han har prøvet, så skiftet til Barca er et enormt spring for ham. Skiftet betyder, at der skal løses opgaver som han aldrig har prøvet før.

I tirsdags debuterede han i Champions League i opgøret mod Napoli, hvor det ikke gik som han gerne ville med spillet, men hvor Barca alligevel kunne tage hjem med et acceptabelt 1-1 resultat, der giver håb til returkampen på Camp Nou den 18. marts.

På søndag står han så overfor en af sæsonens sværeste og allervigtigste kampe, hvis man spørger millioner af Barca-fans. Ud over en Champions League finale, findes der næppe en kamp som den mod Madrid, som man hellere vil vinde, ikke mindst når det foregår i den spanske hovedstad.

Med El Clásico følger der en enorm opmærksomhed, noget som Setién aldrig har været i nærheden af at opleve tidligere i karrieren. Samtidig kommer kampen på et tidspunkt med mange skader i den i forvejen smalle trup og uro i klubben. Det er ikke det bedste udgangspunkt for en, i denne sammenhæng, uerfaren træner.

Hvordan Setién kommer igennem sin første Clásico, ved man søndag aften, når kampen i Madrid fløjtes af lidt før kl. 23.00.

.:FORSIDE:.