fbpx

Seks mulige debutanter i El Clásico på Bernabeu

FCBARCELONA.DK - 29.02.20

© Getty Images
// El Clásico

Når Barca søndag aften gæster Santiago Bernabeu, bliver det første gang for nogle af spillere, at de skal opleve en Clásico i Madrid. Hele seks spillere har mulighed for at prøve det for første gang.

Spillere som Messi, Busquets og Piqué har oplevet talrige Clásicos i Madrid gennem karrieren, men for en række af deres holdkammerater, bliver det første gang at de skal spille med i det klassiske opgør mod ærkerivalerne fra Real Madrid på udebane, et opgør der betegnes som verdens største klubkamp.

Det drejer sig om Frenkie de Jong, Antoine Griezmann, Martin Braithwaite, Junior Firpo, Neto og Ansu Fati. Af disse spillere er det næsten kun reservekeeper Neto der er sikker på ikke at komme i aktion, da Ter Stegen er selvskreven i målet.

Modsat er De Jong og Griezmann stensikre på at spille, mens Braithwaite og Fati er mere tvivlsomme. Det må dog næsten tages for givet, at mindst en af dem kommer på banen i løbet af kampen.

Også Junior Firpo må forventes at spille, for Jordi Alba er meget tvivlsom til kampen på grund af sine lyskeproblemer. Bliver han meldt klar, vil han næppe kunne spille samtlige 90 minutter og det vil betyde debut for Junior.

Af de seks mulige Clásico-debutanter i Madrid, er Ansu Fati den eneste der ikke tidligere har spillet på Santiago Bernabeu. De øvrige fem har prøvet det med deres tidligere klubber. For Braithwaites vedkommende debuterede han rent faktisk for Leganés på Real Madrids hjemmebane i en pokalkamp, som Madrid vandt.

Derimod kan De Jong og Junior Firpo glæde sig over, at deres seneste besøg resulterede i sejre. For De Jong skete det i sidste sæsons Champions League, da Ajax chokerede med en 1-4 sejr, hvilket sendte Madrid ud. Sådan et resultat vil han nok gerne gentage i sin første Clásico.

Udover de seks spillere, er det også den første Clásico overhovedet for træner Quique Setién, da det var Ernesto Valverde der ledede holdet, da de to rivaler mødtes på Camp Nou denne sæson.

.:FORSIDE:.