fbpx

Fotos: Spansk TV censurerede El Clásico

FCBARCELONA.DK - 19.12.19

© Getty Images
// El Clásico

Millioner af tv-seere verden over fulgte El Clásico i går, blandt dem rigtig mange danskere på TV2. Ingen fik dog det hele med, for spansk TV ville ikke vise de catalanske protester på tilskuerpladserne før og under kampen.

Spansk TV var tilsyneladende godt forberedt til El Clásico, for de lykkedes med ikke at vise for meget af de catalanske protester, over den spanske stats håndtering af den politiske situation i Catalonien.

Tusindvis af fans havde blå skilte med hvor der stod 'Spain sit and talk' som en klar opfordring til dialog. Disse skilte undgik man behændigt at få vist. Andre havde skilte hvor der stod 'Independencia' - uafhængighed, og dem så man heller ikke. Det var tydeligt at det var planlagt, at man ikke skulle filme tilskuerne. Heller ikke de to store bannere med teksten 'Spain sit and talk' og 'Freedom' kom i fokus.

Og da der i det 55. minut blev kastet mange gule plasticbolde på banen med samme budskab, valgte man at vise billeder af Camp Nou fra en helikopter så langt oppe, at man umuligt kunne se hvad der foregik nede på banen.

Heldigvis for de danske tv-seere, var TV2's kommentator på højde med situationen og fortalte om baggrunden for protesterne og beskrev hvad der foregik, da spansk TV ikke ville vise det.

Spansk TV's censurering af El Clásico er et udmærket eksempel på, at Spanien på ingen måde anerkender eller tolererer det catalanske ønske om en afstemning om selvstændighed, som man f.eks. har set det i Skotland. I Spanien har svaret været fængsling af catalanske politikere og forfølgelse af dem der kæmper for selvstændighed.

campnou13

campnou14

campnou15

.:FORSIDE:.