Referat: Deportivo Alavés – FC Barcelona 0 - 3

FC Barcelona: Iñaki Peña, Hector Fort (Koundé 67’), Pau Cubarsí, Iñigo Martínez (De Jong 81’), Alejandro Balde (Martín 81’), Marc Casadó, Pedri, Raphinha, Ferran Torres (García 5’), Lamine Yamal, Robert Lewandowski (Fati 67’)

Bænk: Astralaga, Yaakobishvili, Koundé, Domínguez, Martín, García, De Jong, Pablo Torre, Ansu Fati og Pau Victor

Mål: 0-1 Lewandowski (7’), 0-2 Lewandowski (22’), 0-3 Lewandowski (32’)

FCBSHOP art

Efter Real Madrids sejr lørdag, skulle Barca bruge tre point i udekampen mod Alavés, hvis de ville holde forspringet i ligatabellen. Hansi Flick overraskede stort ved at starte kampen med Jules Koundé på bænken og i hans sted fik Hector Fort en sjælden plads fra start.

Det lignede en føring til Barca allerede i det 4. minut, da Raphinha blev spillet helt fri og scorede, men målet blev annulleret for offside på Yamal. Minuttet efter var der dårlige nyheder for Barca, for Ferran Torres måtte forlade banen med en lårskade. I stedet kom Eric García på banen og det betød, at Raphinha rykkede frem i angrebet. To minutter senere sendte Raphinha et frispark ind i feltet, hvor Lewandowski headede bolden i nettet til 0-1. Efter den hektiske start på kampen begyndte Alavés at sidde mest på spillet og Barca lykkedes ikke med det fremadrettede spil. Modsat fungerede den catalanske defensiv fint og hjemmeholdet kom ikke til afslutninger.

I det 22. minut mistede Alavés bolden udenfor Barcas felt og Raphinha blev sendt afsted på en omstilling, hvor de kom i overtal. Han spillede køligt videre til Lewandowski, der let kunne gøre det til 0-2. Flot omstilling af Barca. Blot to minutter efter var Barca uhyre tæt på igen, først ved Lewandowski og dernæst Raphinha, men målmanden fik afværget. Det varede dog ikke længe før bolden igen lå bag hjemmeholdets målmand. I det 32. minut spillede García ind til Lewandowski i feltet, hvor han på akrobatisk vis fik drejet bolden i nettet tæt ved fjerneste stolpe. Hattrick af polakken og 0-3 til Barca.

Barca var i fuld kontrol og Alavés virkede ikke som den store trussel, selvom de fik et par hjørnespark. I det 39. minut kom Pedri til en åben skudchance, men målmanden afværgede uden de store problemer. I det 45. minut troede Alavés at de havde reduceret, da Toni Fernández headede bolden i nettet, men scoringen blev annulleret for offside i opspillet. To minutter efter var hjemmeholdet tæt på igen, men her leverede Peña en vigtig fodparade i målet. Barca kunne have fået en scoring mere i det femte tillægsminut, hvor Pedri fik en kæmpe mulighed efter et hjørnespark, men han missede totalt sit spark. Mere skete der ikke i en flot og effektiv første halvleg af Barca.

Alavés havde ikke givet op og i det 50. minut var de meget tæt på en reducering efter et hjørnespark. Peña mistimede den høje bold, der røg ned til Toni Fernández, der sendte et skud på stolpen. Her var heldet med Barca og Peña. Hjemmeholdet begyndte at dominere mod et passivt Barca-mandskab, der ikke lykkedes med at holde på bolden særligt længe af gangen. Der blev skabt en række farlige situationer og tilskuerne fornemmede muligheden for en scoring til deres hold. Midt i halvlegen blev Koundé og Ansu Fati sendt på banen i stedet for Fort og Yamal. Sidstnævnte havde man ikke set meget til i opgøret.

Spillet fungerede ikke for Barca, der mest forsøgte sig med lange bolden fremad banen, uden at der kom noget ud af det. I det 71. minut forsøgte Alavés at overrumple Peña med et skud langt udefra, men Barca-keeperen fik afværget. Gassen begyndte at gå lidt af hjemmeholdet og i det 74. minut var Barca meget tæt på at øge føringen, da Fati sendte et godt skud af sted, hvor hjemmeholdets keeper leverede en klasseredning. Minuttet efter var Fati tæt på igen, da han sendte bolden på stolpen. Lewandowski afsluttede på riposten, hvor målmanden afværgede. Her havde Fati fortjent en scoring.

To minutter efter brændte det på i den anden ende, hvor Peña leverede endnu en god redning, efter et skidt boldtab af Balde. Med 10 minutter tilbage blev De Jong og Gerard Martín sendt ind i stedet for Martínez og Balde. Det betød at Eric García rykkede ned i det centrale forsvar. I det 85. minut fik Alavés sendt bolden i nettet efter en dødbold, men endnu en gang forhindrede en offside-kendelse en scoring. Tiden gik og hjemmeholdet mistede troen på et comeback, men de jagtede et trøstmål i slutfasen, mens Barca mest ønskede at spare kræfter og få tiden til at gå. Det lykkedes fint, for der kom ikke flere mål i opgøret. Barca fik dermed en fortjent sejr på 0-3, skabt på en god og effektiv første halvleg.