Referat: FC Barcelona – Young Boys 5 - 0

© Imago
// Young Boys

FC Barcelona: Peña, Koundé, Cubarsí (Fort 64’), Martínez (Cuenca 84’), Balde, Casadó, Pedri (Fati 64’), Raphinha, Torres, Yamal (De Jong 75’), Lewandowski (Pau Victor 75’)

Bænk: Astralaga, Yaakobischvili, Cuenca, Fort, Sergi Domínguez, Gerard Martín, De Jong, Torre, Guillermo, Fernández, Fati og Pau Victor.

Mål: 1-0 Lewandowski (8’), 2-0 Raphinha (34’), 3-0 Martínez (37’), 4-0 Lewandowski (51’), 5-0 Camara, selvmål (81’)

Barca tog imod Young Boys i anden runde af Champions League og her bød Hansi Flick ikke på overraskelser i startopstillingen. Han indledte opgøret med den stærkest mulige opstilling, de mange skader og Eric Garcías karantæne taget i betragtning.

FCBSHOP art

Barca lagde straks pres på Young Boys og første afslutning kom i det 4. minut, hvor Yamal sendte et skud i favnen på målmanden. Få minutter efter kom kampens første mål, da godt forarbejde af Yamal og Raphinha bragte Lewandowski komplet fri foran mål og han kunne let gøre det til 1-0. Flot angreb af Barca og perfekt start på kampen. Barca var i total kontrol, men i det 14. minut kom første afslutning fra Young Boys med et skud langt forbi mål. Schweizerne stod med alle mand foran eget felt og det skulle Barca forsøge at finde huller i. Det lykkedes for Yamal i det 16. minut efter et par skarpe træk, men målmanden tog sig af afslutningen.

Barcas høje pres fungerede godt og Young Boys var meget lidt på bolden. Der blev spillet tålmodigt rundt i søgen efter en åbning, der kunne skabe en chance, men der var tæt pakket på den sidste tredjedel af banen. Man skulle hen til det 26. minut, før Barca igen fik afsluttet, men skuddet fra Torres sad lige på målmanden. Efter en halv time viste Young Boys tænder med et godt angreb, der bragte Colley til en åben mulighed, men han missede stort med et kikset skud forbi mål. Her var Barca heldige og en klar advarsel om, at schweizerne stadig var med.

Få minutter efter kom målet til 2-0. Pedri afsluttede efter et hjørnespark, hvor bolden ramte et par modstandere og Raphinha stod klar og bankede den i nettet. Blot tre minutter senere sendte Pedri et frispark ind i feltet, hvor Martínez kom højt og headede bolden i nettet til 3-0. Det var baskerens første scoring i Champions League i hans karriere og det var han tydeligvis meget glad for. To minutter senere burde Torres have øget føringen tæt foran mål, men målmanden leverede en flot parade. I sidste ordinære minut blev Yamal spillet fri foran mål, men hans træk blev for langt og målmanden fik fat på bolden. Mere skete der ikke i en første halvleg som Barca havde siddet totalt på.

Der blev klappet på Estadi Olímpic i det 48. minut, ikke fordi der blev scoret, men fordi De Jong begyndte at varme op på sidelinjen. Tre minutter efter fik Barca et hjørnespark, hvor Martínez fik headet bolden ind til Lewandowski tæt foran mål og polakken fik på en lidt akavet måde ekspederet bolden i nettet til 4-0. Young Boys var totalt overmatchet og Barca jagtede tydeligvis flere scoringer, da målscoren kan blive vigtig i det samlede regnskab. Efter lidt mere end en times spil skiftede Barca ud, da Fati og Fort afløste Pedri og Cubarsí. Det betød at Koundé rykkede ind i det centrale forsvar.

Intensiteten var gået lidt ud af det catalanske spil og midt i halvlegen var det uhyre tæt på en reducering, da Monteiro sendte et skud på overliggeren efter tøvende catalansk forsvarsspil. Bolden røg ud til Hadjam der afsluttede, men Casadó blokerede tæt foran mål. Fem minutter senere blev Lewandowski spillet fri i feltet, men hans skud blev blokeret efter en lidt skidt boldkontrol. Et kvarter før tid var det så endelig tid til, at De Jong kom på banen efter fem måneders fravær, da han afløste Yamal. Samtidig kom Pau Victor ind i stedet for Lewandowski, der tydeligvis ikke var tilfreds med at blive taget ud.

I det 81. minut sendte Balde en flad bold ind foran mål, hvor gæsternes Camara var uheldig at vinkle den i eget net til en 5-0 føring til Barca. Lige efter var det tid til en debut hos Barca, da den 17-årige Andrés Cuenca afløste Iñigo Martínez. Barca fastholdt kontrollen uden at bruge mange kræfter, men netop som uret havde rundet 90 minutter troede Young Boys de havde fået et trøstmål, men scoringen blev annulleret for en snæver offside. Lige efter sendte Raphinha et skud tæt forbi mål og samme minut kunne Cuenca ikke følge med Monteiro, der fik frit løb mod mål, men Peña leverede en fin redning. Mere skete det er ikke og Barca fik en stensikker og fortjent sejr i et opgør, hvor der aldrig var tvivl om udfaldet.