fbpx

Xavis ideelle trup består af i alt 22 spillere

Simon Arun Vrábel - 17.07.23

// Xavi

Lige siden sin ankomst i trænersædet på Camp Nou har Xavi sagt, at hans ideelle trup består af 22 spillere hvor hver position på banen har en backup, og den sportslige ledelse nærmer sig langsomt men sikkert det mål.

Da Xavi overtog trænersædet fra hollandske Ronald Koeman var holdet bestemt ikke i sin optimale form. Især i angrebet var holdet tyndt besat, og flere andre positioner var sårbare. Med 26 spillere i truppen og flere på vej væk, er den situation dog ved at ændre sig.

I dag består Xavis trup af i alt 26 spillere fordelt på 2 målmænd, 10 forsvarsspillere, 7 midtbanespillere og 7 angribere. Især i angrebet har den catalanske cheftræner hentet nye kræfter siden sin ankomst, for hverken Ferran Torres, Robert Lewandowski eller Raphinha var at finde i truppen da Ronald Koeman var træner. Alligevel er truppen endnu ikke helt der, hvor Xavi ønsker at den skal være.

Artiklen fortsætter under annoncen


Avisen Sport fortæller, at Xavi forsat arbejder på at skære truppen ned til 22 spillere og hvor hver eneste position har en backup. Netop den tankegang bekræfter klubbens seneste køb af Vitor Roque, da han er udset til at være backup til Lewandowski, og ligeledes kan man tale om, at f.eks. Marcos Alonso og Alejandro Balde supplerer hinanden på venstrebacken.

Med en trup på 26 spillere kunne det tænkes, at Xavi blot vil sælge fire spillere for at opnå sit mål, men planen skulle være at skille sig af med 6-8 spillere og i stedet købe nye. Med stor sandsynlighed drager Julián Araujo til Las Palmas, Lenglet til Tottenham, Nico til Porto, Kessie til Juventus, Pablo Torre til Girona og Collado til Betis. Omvendt forventes det, at Oriol Romeu snart kan trække i Barca-trøjen, og i så fald vil det betyde, at truppen består af 20 spillere.

Sergiño Dest og Ez Abde drager begge med førsteholdet til USA og det betyder, at truppen reelt kan ende på 18 spillere, og skulle det blive tilfældet vil økonomien i stor grad afgøre, hvem man henter ind. På den korte bane drejer det sig først og fremmest om at skære truppen ned og gerne inden den 19. juli hvor man drager mod San Jose, som ligger ca. 60 km. fra San Fransisco. Her venter Juventus i den første af fire træningskampe.

.:FORSIDE:.