fbpx

Bør Peña føle sig truet af ankomsten af Szczesny?

FCBARCELONA.DK - 03.10.24

 


I går blev det officielt at Wojciech Szczesny spiller for Barca resten af sæsonen. Dermed får Iñaki Peña konkurrence om spilletiden, men spørgsmålet er, om han reelt bør føle sig truet af den 34-årige polske keeper.

Hansi Flick turde ikke satse på de unge målmænd i klubben som reserver for den 25-årige Peña. Barca-træneren ønskede mere erfaring på posten og valget faldt på den 34-årige Wojciech Szczesny, der ellers var gået på fodboldpension i sommer.

Den erfarne polak blev regnet som en af verdens bedste keepere, da han var allerbedst, men lysten til topfodbold forsvandt i sommer, hvor han frivilligt ophævede sin kontrakt med Juventus, et år før den udløb.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Nu er han i Barcelona, hvor han i første omgang får rollen som backup for Peña, men samtidig helt sikkert satser på, at kunne tage pladsen i startopstillingen og gøre sig gældende.

Det vil dog være en gevaldig degradering af Peña, hvis Flick straks smider Szczesny ind i målet, hvilket også ville virke risikabelt. Polakken skal først vænne sig til forholdene og træne en del med de nye holdkammerater, før han er klar til at hjælpe holdet.

Imellemtiden kommer Peña til at spille og med mindre han begår store fejl i flere kampe, burde rollen som førstekeeper ikke være truet lige med det samme. Så længe Peña leverer på et godt niveau, vil Flick næppe skifte ud på målmandsposten.

Det kan dog være, at Flick vælger at bruge Szczesny i pokalturneringen Copa del Rey, især i de første runder, hvor Barca møder mindre hold. Her vil Peña så kunne blive aflastet lidt.

Det taler også til Peñas fordel, at han er fra La Masia og kender klubbens måde at spille på. Han er god med fødderne, hvilket Barcas spil er lagt an på. Den kvalitet besidder Szczesny slet ikke på samme nivaeu og derfor vil det hæmme Barcas spil at have polakken på banen.

Derfor behøver Iñaki Peña næppe føle sig truet af ankomsten af Szczesny, men konkurrencen om spilletiden kan måske give ekstra motivation og medvirke til, at Peña ikke tager spilletiden for givet, noget han kunne gøre med 20-årige Ander Astralaga som reserve.

pena3F

// Wojciech Szczesny
.:FORSIDE:.