fbpx
Annonce

Analyse: Derfor får Braithwaite Barca-debut i dag

FCBARCELONA.DK - 22.02.20

© FC Barcelona
// Eibar // Martin Braithwaite

Med udtagelsen til kampen mod Eibar, ventes det med spænding, om Martin Braitewaite får sin debut i Barca-trøjen i dag, efter kun at have trænet en enkelt gang med sit nye hold. Læs her en analyse af hans muligheder.

På Quique Setiéns pressemøde i går sagde han, at det nok er for tidligt at lade Braithwaite starte inde allerede mod Eibar, efter blot et par dage i klubben. Derfor tyder alt på, at danskeren tager plads på bænken her til eftermiddag.

Spørgsmålet er så, om han reelt har en chance for at komme på banen i løbet af opgøret og her er konklusionen, at det er der rigtig gode muligheder for.

Braithwaite er købt for at aflaste Messi, Griezmann og Ansu Fati i front, i fraværet af de langtidsskadede Dembélé og Suárez. Samtidig ligger det fast, at danskeren kun må spille i ligaen og ikke i Champions League.

Barca møder Napoli i netop Champions League allerede på tirsdag og derfor er det oplagt, at Setién overvejer at tage enten Messi, Griezmann eller Fati tidligt ud af kampen mod Eibar, måske allerede i pausen. Det vil dog afhænge af kampens forløb.

Det handler samtidig om at få Braithwaite i gang, når han kun kan spille i ligaen, hvor der kun resterer 14 runder. Derfor vil det være værdifuldt at give danskeren spilletid allerede i dag, så han hurtigere kan finde ind i spillet og hjælpe holdet i den hjemlige turnering.

Hvad der også taler for debut til danskeren er, at nedrykningstruede Eibar ikke er den mest frygtede modstander og specielt ikke på Camp Nou, hvor Barca har været overlegen denne sæson. Derfor virker opgøret som en rigtig god mulighed for at aflaste en af de andre angribere og det bringer Braithwaite i spil.

Konklusionen må derfor blive, at alt tegner til debut for Martin Braithwaite i dagens kamp, der vises på TV2 Sport X fra kl. 15.55.

.:FORSIDE:.