fbpx

Avis: City bød på Balde sidste år, men blev afvist

Simon Arun Vrábel - 19.07.23

// Alejandro Balde

Det var ikke kun i Barca, at man sidste år fik øje på Alejandro Balde, for Manchester City var angiveligt så imponeret, at de sidste år sendte et formelt bud på venstrebacken, som dog blankt afviste henvendelsen.

Nærmest ud af ingenting indtog unge Alejandro Balde sidste år den internationale fodboldscene med storm, og det fik Manchester City til at sende et formelt bud afsted på venstrebacken. Angiveligt åbnede Balde slet ikke tilbuddet inden det blev afvist, for fokus har helt tiden været på Barca.

Artiklen fortsætter under annoncen


Da sidste sæson begyndte, var mange klar over, at der ikke var mange sæsoner tilbage i Jordi Alba, og derfor skulle man finde en afløser. Selvom Alejandro Balde var en del af truppen, så indgik han på daværende tidspunkt ikke i Xavis planer som en permanent afløser, men cheftræneren kom hurtigt på andre tanker, for den dengang 18-årige venstreback overraskede alt og alle.

Da sæsonen var slut, var Barca blevet spanske mestre, og den nu 19-årige forsvarsspiller havde slået selveste Jordi Alba af pinden, men den historie kunne havde endt helt anderledes. Avisen Mundo Deportivo fortæller nemlig, at de engelske Champions League-mestre, Manchester City, sendte et formelt bud afsted på Balde i begyndelsen af sidste sæson.

Det var i forbindelse med Barcas forhandlinger om at forlænge kontrakten med det unge talent, og avisen skriver, at de tal som englænderne kom med, oversteg det som Barca kunne tilbyde, og endda med flere længder. Avisen fortæller endvidere, at Balde aldrig så meget som kiggede på tilbuddet, for drømmen var – og er forsat – at opnå succes med Barca, og det mente venstrebacken ikke at penge kunne ændre på.

Baldes kontraktforlængelse er da også øverst på listen, når der kommer luft i spillerbudgettet via salg. Balde er da også én af de spiller hvis markedsværdi i den forgangne sæson er steget allermest, og i dag menes den 19-årige venstreback, at være godt 50 millioner euro værd.

Balde, som er født i Barcelona, og som har fået sin fodboldopdragelse i La Masia, har allerede optrådt 51 gange for førsteholdet, scoret et enkelt mål og lavet syv assist.



.:FORSIDE:.