fbpx

Barca-legenden Luis Suárez afgik ved døden søndag

FCBARCELONA.DK - 10.07.23

// Luis Suarez

En af de helt store personligheder i FC Barcelonas lange hsitorie er gået bort. Der er tale om klublegenden Luis Suárez Miramontes, der spillede for klubben i 50'erne, hvor han nåede at spille 253 kampe i blaugrana.

Det var i går at meldingen om Luis Suárez' død nåede medierne. Barca-legenden blev 88 år og hans død omtales af samtlige catalanske og spanske medier.

Artiklen fortsætter under annoncen


Luis Suárez Miramontes er den eneste spanier der har vunder Ballon d'Or, hvilket skete i 1960. Han kom til Barca i 1954 og anses den dag i dag som en af de bedste spillere klubben har haft. Han var sikker mand på holdet indtil han i 1961 skiftede til Inter.

Skiftet i 1961 skete under stor polemik, for det skyldtes primært, at Barca havde økonomiske problemer og derfor havde brug for indtægter. Man siger at historien gentager sig selv, for i 2021 var det også økonomien der tvang Barca til at slippe Leo Messi.

Udover sine mange mål for Barca, 141 i alt blev det til, var han kendt for sit tekniske spil, strategiske forståelse og store overblik. De evner gav ham kælenavnet 'arkitekten'.

Sammen med Barca nåede Luis Suárez at vinde både mesterskab og Copa del Rey to gange hver.



.:FORSIDE:.