fbpx

Bartomeu: 'Setién vil spille som tilhængerne ønsker'

FCBARCELONA.DK - 15.01.20

© Getty Images
// Bartomeu // Setien

Avisen Sport har mødt præsident Josep Maria Bartomeu til en snak om det nylige skifte på trænerposten. Her udtrykte han forventninger om, at klubbens fans bliver tilfredse med det spil de får at se.

Ovenpå et par hekstiske dage med et trænerskifte i Barca, hvor Xavi længe lignede løsningen, men hvor det i stedet blev den 61-årige Quique Setién der fik jobbet, uddyber Bartomeu hele sagen i et interview med Sport.

'Quique Setién er en træner med en meget klar filosofi omkring spillet og stilen. Han kan lide det spil som vores tilhængerne ønsker at se. Derfor har vi valgt ham' indledte Bartomeu.

'Jeg tror vi får det sjovt. Det synes jeg at Barcas tilhængere har haft i mange år og sådan skal det fortsætte. Derfor er der brug for anstrengelse, hårdt arbejde og engagement og det kan Quique. De kvaliteter ved vi at han besidder, for det har vi set hos de hold han har trænet. Vi har også set det på Camp Nou, når han har besøgt os med sine hold. Jeg er sikker på, at vi får det flotte spil at se, som vi altid har været vant til' fortsatte præsidenten.

'Han overtager holdet på et godt tidspunkt, for vi ligger først i ligaen, er i 1/8 finalen i Champions League og skal i gang med pokalturneringen. Det er det optimale tidspunkt at tage over på' sagde han videre.

Her er de øvrige kommentarer fra Bartomeu:

Hvornår vidste Setién besked?
'Vi talte med Quique for nogle dage siden, om at der var en mulighed for at træne Barca. Han vidste, at han var på listen over mulige trænere, men han troede ikke han ville blive valgt. Efter bestyrelsesmødet (mandag aften, red.) ringede vi for at sige, at han var den udvalgte. Både Eric Abidal og bestyrelsen gik ind for ham'.

Hvor lang tid løber Setiéns kontrakt?
'Quique Setién, har tegnet kontrakt for to en halv sæson, men der er præsidentvalg til 2021 og derfor er der en klausul, hvor den nye præsident kan skifte træner, hvis han vil, men aftalen gælder for to en halv sæson'.

Kan aftalen opsiges allerede efter denne sæson?
'Nej. Han har kontrakt for to et halvt år, men kan opsiges i 2021'.

Hvor efterlader det Xavi?
'Jeg er slet ikke i tvivl om, at Xavi bliver træner for Barca en dag. Han kan løfte opgaven og forstår så udmærket vores fodbold. Han har en enorm lyst og det vil ske en dag, men nu har vi Quique Setién og det tror jeg kommer til at gå godt. Han ønsker at fortsætte vores filosofi og vores måde at spille på. Der kommer selvfølgelig variationer, men med de spillere vi har og det talent der er, tror jeg det vil gå godt med Quique Setién'.

Vurdering af Ernesto Valverdes indsats?
'Ernesto Valverde har gjort et fantastisk stykke arbejde i de to et halvt år. Vi takker ham for indsatsen, for titlerne og for den måde han er på, hans professionalitet og først og fremmest hans intelligens. Han har bidraget med mange gode ting, men det var tiden til nye impulser til holdet' afsluttede Bartomeu.

 

.:FORSIDE:.