fbpx

En tårevædet Sergi Roberto sagde farvel til Barca

FCBARCELONA.DK - 13.08.24

// Sergi Roberto

Tirsdag middag tog Sergi Roberto endegylgt afsked med Barca efter 18 år i klubben. Det skete ved en afskedsceremoni, hvor hele truppen samt klublegender som Xavi, Puyol og Piqué var til stede.

Sergi Roberto annoncerede som bekendt forleden, at han forlader Barca. Catalanerens kontrakt udløb den 30. juni og han skal altså nu finde sig en ny klub efter imponerende 18 år i den catalanske hovedstad.

Tirsdag blev der så holdt afskedsceremoni for Sergi Roberto, hvor den nu tidligere Barca-spiller holdt en afskedstale og tydeligt havde svært ved at holde tårerne tilbage.

Artiklen fortsætter under annoncen


'I de seneste år har jeg set, hvordan adskillge legender har forladt Barca, og nu er det min tur. Jeg har været culé fra fødslen og altid med øjnene på Barca. Som 14-årig opfyldte jeg min drøm, og hver dag nød jeg det. Efter nogle år flyttede jeg til det gamle La Masia, og det var de bedste år i mit liv. Med holdkammerater, der er blevet mine bedste venner. La Masia vil altid være hjertet i denne klub. Som 17-årig debuterede jeg som professionel under Luis Enrique på B-holdet. Som 18-årig debuterede jeg på førsteholdet med Guardiola. Det var en særlig dag i min karriere. Jeg har været privilegeret. Jeg har delt omklædningsrum med idoler, der blev mine venner. Jeg har haft magiske aftener. Hvem skulle have troet, at jeg ville vinde 25 titler og spille 373 kampe?' sagde Sergi Roberto blandt andet.

'Jeg vil gerne takke min familie. Tak ffordi i har fulgt mig og gjort det hele så nemt. Mor, selvom du ikke er her mere, så har du givet mig styrken til at fortsætte i de sværeste øjeblikke. Du har lært mig at se det positive i tingene og nyde hvert øjeblik. Du ville være stolt af den karriere, jeg har haft i Barca. Min kone Coral, jeg kan ikke forestille mig min karriere uden dig. Du har været en ubetinget støtte. Barca vil altid være vores hjem. Her er vores familie. Nu er det tid til at opleve noget nyt. Jeg er sikker på, at vi vender tilbage. Til slut vil jeg sige, at jeg går herfra stolt og lykkelig. Jeg har givet alt. Det vil altid være klubben i mit liv. Jeg er sikker på, at vores veje vil krydses igen. Visca el Barca for altid' fortsatte catalaneren.

'At være kaptajn er et af de mest betydningsfulde øjeblikke i min karriere. Jeg har haft kaptajner, der var mine idoler, og jeg har lært meget af dem. Det har været en stor ære. Jeg efterlader anførerbindet i gode hænder, i Ter Stegens hænder. Intet overgår at være kaptajn for Barca' sagde han til slut.

Sergi Roberto kom til Barcas ungdomsafdeling i 2006 og skal nu 18 senere for første gang i karrieren spille for en anden klub.

.:FORSIDE:.