fbpx

Oriol Romeu kan hjælpe Barca med sin store erfaring

Simon Arun Vrábel - 10.07.23

// Oriol Busquets

Mere og mere tyder på at Barca og Girona i den kommende tid indgår en aftale om den 31-årige defensive midtbanespiller Oriol Romeu, og det er en særdeles erfaren spiller som Xavi ser ud til at få til sin trup.

Navnet Oriol Romeu har ikke været fremme i de catalanske medier før starten af juni måned i år, men nu lader det til at det bliver ham som skal løfte den tunge arv fra Sergio Busquets. Her på siden dykker vi derfor ned i Romeus CV for at se, hvad det er for en spiller som Barca er på jagt efter.

Artiklen fortsætter under annoncen


31-årige Oriol Romeu er født den 24. september 1991 og fylder derfor 32 år om et par måneder. Romeu er født i byen Ulldecona som ligger 200 km. Syd for Barcelona, og rent faktisk ligger byen lige på ”den rigtige side” af grænsen imellem Catalonien og Valencia-regionen hvilket gør ham til catalaner. Romeu startede da også sin fodboldkarriere hos Espanyols ungdomshold, men i 2004 skiftede han til Barcas ungdomshold.

Her spillede han sig fra perioden 2004-2011 op igennem samtlige af Barcas ungdomshold, inden han i 2009 blev en del af Barcelona B, som han repræsenterede i 49 kampe, inden han blev købt af Chelsea. Rent faktisk nåede Romeu i sine to år hos andetholdet også at spille to kampe for Barcas førstehold. Skiftede til Chelsea skulle dog vise sig at blive et dårligt match, for London-holdet lejede øjeblikkeligt Romeu ud til Valencia i én sæson, og sæsonen efter gik turen til Stuttgart. Imens succesen udeblev i Chelsea, så fik Romeu som 20-årige alligevel 18 kampe for Valencia i La Liga og sæsonen efter 28 kampe for Stuttgart.

Den kontinuerlige udvikling gjorde at Chelsea i 2015 solgte Romeu i en alder af 24 år til Southampton, og denne gang var matchet med en engelsk Premier League-klub langt bedre. Romeu havde nemlig St. Mary's Stadion som hjemmebane fra 2015 og frem til 2022 hvor det i alt blev til 256 kampe for Southampton - primært på den defensive midtbane. Sidste år skiftede Oriol Romeu tilbage til Catalonien, hvor han hurtigt blev fast mand på Gironas midtbane.

I alt er det derfor blevet til 239 kampe i Premier League, 47 kampe i La Liga og 27 kampe i den tyske Bundesliga, og til sammen har fodboldportalen Transfermarkt registeret 357 kampe på den defensive midtbane for Oriol Romeu. Dertil kommer, at Romeu har spillet godt 50 kampe for diverse U-landshold for Spanien, og derfor må konklusionen være, at den 31-årige midtbanespiller har opbygget solid erfaring, som Xavi og resten af holdet med stor sandsynlighed kommer til at drage stor nytte af.



.:FORSIDE:.