fbpx

Forklaring på de armbånd som spillerne træner med

Simon Arun Vrábel - 21.07.23

// Træning

Lige siden Barca vendte tilbage til træningsbanen, har samtlige spillere båret et sort armbånd, der har skabt undren i den catalanske presse. Årsagen skal findes i et teknologisk tiltag for at følge spillernes sundhed.

For at følge spillernes træningsmønstre og sundhed, har Barca igennem mange år været førende inden for teknologisk udstyr, og det seneste tiltag er et armbånd, som kan måle spillernes hjerterytme.

Igennem tiderne har der været rygter om, at træningen i Barca ikke er lige så hård som i andre klubber, men den primære årsag til dette er, at det catalanske storhold har deres primære fokus på spillernes teknik. Tiki-taka har i rigtig mange år været en del af fodboldfilosofien i Barca, og den handler i højere grad om teknik end fysik. Alligevel har klubben altid været førende indenfor teknologisk udvikling, og nu har man lavet endnu et tiltag, som skaber opmærksomhed.

Artiklen fortsætter under annoncen


Tidligere har klubben haft fokus på spillernes puls, men i dagens moderne sport er atleternes hjerterytme mere interessant at følge, og den udvikling har man altså fulgt i Barca. De store aviser Mundo Deportivo og Sport fortæller, at det sorte armbånd, som samtlige spiller nu bærer, er for at måle deres hjerterytme. Tidligere havde spillerne et slags bælte rundt om brystet, men det skabte irritation for spillerne under øvelserne og når de svedte.

Udover de nye armbånd så bærer spillerne forsat de såkaldte veste under deres træningstøj, som dækker deres brystkasse. Vesten vejer blot 60 gram, og derfor bruges den i nogle tilfælde også i kampe, da den giver mulighed for at følge spillernes løbemønstre, antal sprint, hvor mange kilometer de har tilbagelagt og meget mere. Disse veste har været en fast del af træningen siden 2017, og også den gang var de et banebrydende stykke teknologi i moderne fodbold.



.:FORSIDE:.