fbpx

Hvad gør Xavi med seks centrale forsvarsspillere?

FCBARCELONA.DK - 08.07.23

Barca offentliggjorde forleden aftalen med Iñigo Martínez og samtidig har man fået Clement Lenglet tilbage fra Tottenham. Det betyder at Xavi råder over seks spillere til det centrale forsvar og det kan give problemer.

Udover Martínez og Lenglet, har Xavi også Araujo, Koundé, Christensen og Eric García til de to pladser i det centrale forsvar og det betyder, at der bliver massiv kamp om spilletiden og at en eller flere spillere vil stå tilbage som tabere.

Artiklen fortsætter under annoncen


Udover de seks mand er der også Marcos Alonso, der egentlig er venstre back, men som i sidste sæson spillede mere i det centrale forsvar, da Balde og Alba fik mest spilletid på backen. Med Alba ude af klubben må det antages, at Alonso får reservetjansen for den fremadstormende Alejandro Balde.

Der er forlydender om, at Jules Koundé ikke ønsker rollen som højre back, som man så det i sidste sæson i mange af kampene. Han vil tilbage til den centrale del af forsvaret og det lægger kun ekstra pres på Xavi, når han skal vælge.

Antallet af centrale forsvarsspillere må antages at blive reduceret henover sommeren. Lenglet indgår ikke i Xavis planer og derfor handler det om, at finde en ny klub til ham. Det ændrer dog ikke på, at han møder frem til træning på mandag.

Det ideelle vil være at have fire centrale forsvarsspillere til de to pladser foran Ter Stegen og da Koundé, Araujo og Christensen betragtes som urørlige, udover selvfølgelig den nytilkomne Iñigo Martínez, kan det komme på tale at sige farvel til Eric García, der aldrig for alvor har overbevist.

Meget vil dog afhænge af, om Xavi finder en naturlig højre back, for gør han ikke det, vil Araujo og Koundé kunne dække positionen, selvom det ikke er deres naturlige plads. Kommer der derimod en højre back, kan det betyde et farvel til Eric García.



.:FORSIDE:.