fbpx

Sparer Xavi på kræfterne i åbneren mod Antwerp?

Anders Lang Jensen - 19.09.23

© Getty Images
// Royal Antwerp

I aften åbner Barca gruppespillet i denne sæsons Champions League-turnering på hjemmebane. Royal Antwerp er meget vel den svageste modstander i gruppen, og spørgsmålet er, hvordan Xavi vil blande kortene til opgøret.

Champions League-turneringen er et stort mål for Barca i denne sæson, men fokus er i første omgang at gå videre som etter i gruppen, der byder på modstanderne Royal Antwerp, Shakhtar Donetsk og FC Porto.

Artiklen fortsætter under annoncen


Åbningskampen er hjemme på Estadi Olímpic Lluís Companys mod det nok svageste hold i gruppen, men i et gruppespil er det altafgørende at komme stærkt fra land og vinde første kamp. Derfor vil Xavi næppe spare på kræfterne i de første runder af Champions League, trods en på papiret fordelagtig lodtrækning generelt set.

Omvendt vil det være et argument for Xavi at spare enkelte kræfter i truppen, som har spillet mange kampe, også i den seneste landsholdspause. Barca har en række spillere, som har været plaget af småskader for nyligt såsom Alejandro Balde, Andreas Christensen og senest Ilkay Gündogan.

Alligevel ventes Xavi at stille op i noget nær stærkeste formation. Blandt catalanske medier nævnes Iñigo Martínez som en mulig startdebutant i forsvaret, men med udsigten til et opgør hvor Barca har størstedelen af boldbesiddelsen, vil det også give mening at få Iñigos stærke venstreben på bolden i opbygningsspillet.

xavi5

 

.:FORSIDE:.