fbpx

Turen til USA blev en noget blandet fornøjelse

FCBARCELONA.DK - 02.08.23

// USA

Med sejren i morges dansk tid over AC Milan, sluttede to ugers træningsophold for Barca i USA. Det blev et ophold der bød på både opmuntringer, forhindringer og skuffelser, ikke mindst omkring Dembélés exit.

Turen til USA fik en meget uheldig start, da flere af holdets spillere blev ramt af en mavevirus der gjorde, at kampen mod Juventus måtte aflyses. Det var et klart skridt tilbage i Xavis forberedelser, men heldigvis blev de ramte spillere raske i løbet af et par dage.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Dernæst fulgte kampen mod Arsenal, der var tydeligvis var længere i sæsonforberedelserne end Barca. Det sluttede med en engelsk sejr på 5-3 i et opgør der var præget af fejl og usikkerhed i det catalanske forsvar.

Med nederlaget blev der bekymret set frem mod næste opgave få dage senere mod Real Madrid, men det skulle vise sig at blive en god oplevelse for Xavi og hans spillere. De spillede en rigtig god kamp og vandt El Clásico med 3-0.

Sejren var en stor opmuntring for holdet, men det skabte bekymring at både Ilkay Gündogan og Andreas Christensen måtte udgå af kampen med skadesproblemer, der dog ikke vurderes at være alvorlige. Modsat imponerede den unge Fermín López med et flot mål og en assist.

Så begyndte rygterne om Ousmane Dembélés mulige skifte til PSG at stjæle opmærksomheden. Rygterne var mange og alle talte om den franske angriber. Kampen mod AC Milan gled lidt i baggrunden, men Barca sluttede turen til USA af med en sejr på 0-1 over italienerne i den bedste kamp på turen til USA.

Efter kampen kom den skuffende bekræftelse fra Xavi om, at Dembélé forlader klubben og det er en kæmpe udfordring for Barca-træneren, der har lagt meget at holdets spil til rette for netop Dembélé.

Xavi kan dog tage fra USA med tilfredshed over holdets udvikling i de tre træningskampe, for der har været fremgang at spore, selvom turen blev en noget blandt fornøjelse med flere forhindringer.



.:FORSIDE:.