fbpx

Valverdes dilemma med Umtiti

FCBARCELONA.DK - 22.11.19

© Getty Images
// Umtiti

Ernesto Valverde står i lidt af et dilemma, når holdet skal sættes til lørdagens kamp mod Leganés, for her vil det give mening at benytte Samuel Umtiti. Spørgsmålet er dog om det er for risikabelt.

Barca-træneren har alle fire centrale forsvarsspillere at vælge mellem til kampen mod Leganés, men alligevel må han lige nu gå med svære overvejelser om, hvilke to spillere der skal starte inde.

Årsagen er, at Gerard Piqué har karantæne når Barca på onsdag møder Dortmund i en Champions League kamp, der kan bringe holdet videre fra gruppespillet. Her er Valverde derfor tvunget til at ændre på det centrale forsvar og så er det oplagt at pege på Umtiti som makker med Piqué, mens Lenglet kan spares til onsdagens kamp.

Det vil også give mening at give Samuel Umtiti spilletid mod Leganés, så han får mere kamptræning efter hans skadespause. Realiteterne er dog samtidig, at han har vist sig meget skrøbelig denne sæson og derfor kan det være risikabelt at benytte han i to kampe i træk.

Mange undrede sig over, at Umtiti ikke var med da Barca spillede velgørenhedskamp mod Cartagena i sidste uge. Det kunne tyde på, at franskmanden havde behov for at blive skånet.

Derfor står Valverde i det dilemma, om han skal give Umtiti spilletid mod Leganés eller spare ham, så han med sikkerhed kan spille mod Dortmund, men uden de vigtige minutter i benene.

.:FORSIDE:.