fbpx

Zubimendi bliver igen et samtaleemne til sommer

Anders Lang Jensen - 17.11.23

// Martin Zubimendi

Sidste sommer var Barca på jagt efter en ny defensiv midtbanespiller som erstatning for Sergio Busquets. Real Sociedads Martín Zubimendi var Xavis førstevalg, men økonomisk var han for dyr. Til sommer bliver han dog igen samtaleemnet.

Det var ganske enkelt økonomisk urealistisk for Barca at købe Martín Zubimendi i Real Sociedad for 60 millioner euro, som er midtbaneprofilens frikøbsklausul. I stedet købte man Oriol Romeu for få millioner euro, men snakken om Martín Zubimendi vil ikke forstumme.

Oriol Romeu er en kortsigtet løsning til den defensive midtbane i denne sæson, men på den lange bane jagter Barca-ledelsen fortsat en ung profil til positionen. Her er Real Sociedads 24-årige Martín Zubimendi stadig det absolutte førstevalg for Xavi til sommer. Det melder avisen Mundo Deportivo.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Ifølge avisen håber Barca på at kunne investere på midtbanepositionen til sommer, men med en frikøbsklausul på 60 millioner euro bliver det ikke en nem manøvre. Specielt ikke med tanke på at Barca også håber på at kunne købe João Félix og João Cancelo fri efter deres lejeaftaler.

Typemæssigt minder Martín Zubimendi meget om Sergio Busquets, og Sociedad-stjernen har store styrker rent teknisk på bolden. Spørgsmålet bliver dog, om det endnu en gang bliver udenfor klubbens rækkevidde at købe Zubimendi trods to somre i træk som Xavis førstevalg som ny 6’er.

zubimendi1

.:FORSIDE:.