Rune Stentoft Arlbjørn - 08.05.21

// Atletico Madrid

Det var en sand kamp om det spanske mesterskab, der udspillede sig den 17. maj 2014 mellem Barca og Atlético Madrid i sidste spillerunde. Her blev catalanerne snydt for mesterskabet efter en fejlagtig annullering af Messis mål.

Barca var tvunget til at vinde over Atlético for at vinde mesterskabet i 2014, da de to klubber tørnede sammen på Camp Nou i runde 38. Alexis Sánchez bragte planmæssigt catalanerne foran i første halvleg med sin smukke scoring til 1-0.

I starten af anden halvleg skete der så det, der ikke måtte ske. Atlético Madrid udlignede til 1-1 ved et mål af Diego Godín efter et hjørnespark. Denne stilling ville gøre madrilenerne til mestre, men så scorede Lionel Messi heldigvis til 2-1 senere i anden halvleg.

Kampens dommer Mateu Lahoz, som også dømmer dagens kamp, underkendte dog fejlagtigt argentinerens scoring for offside. Messi var ikke offside, da han modtog bolden efter at den havde ramt Atlético-spilleren Juanfran.

Dermed missede Tata Martino og Barca-spillerne mesterskabet i den sæson, da kampen endte 1-1, fordi Messis mål til 2-1 ikke blev godkendt. I dag klokken 16.15 udspiller der sig en lignende situation i ligaen, hvor Barca og Atlético kæmper om mesterskabet.