Dani Olmo meldes klar til kampen mod Girona

Markus Johannessen - 10.09.24

Dani Olmo modtog et hårdt slag i et sammenstød, da han repræsenterede Spanien i Nations League-opgøret mod Serbien i sidste uge. Siden har han været ude med skavanker, men meldes nu klar til søndagens opgør mod Girona.

Dani Olmo måtte torsdag aften lade sig udskifte i 82. minut mod Serbien, efter en hård duel sendte ham i græsset. Slaget var så voldsomt, at han ikke spillede et eneste minut i den efterfølgende kamp mod Schweiz. Efter de nødvendige medicinske undersøgelser blev det fastslået, at han ikke havde pådraget sig nogen skade, men smerten var så intens, at man valgte ikke at tage nogen chancer for at undgå yderligere problemer. Derfor besluttede landstræner Luis de la Fuente at skåne Olmo.

Barca er i øjeblikket plaget af en lang skadesliste, men ifølge adskillige kilder, kan Hansi Flick ånde lettet op, hvad angår den 26-årige catalaner. Flere medier, heriblandt TV3, Sport og Marca, melder at Dani Olmo vil være klar til at deltage i søndagens derby mod Girona.

De to seneste opgør mod Girona har voldt Barca problemer og resulteret i to nederlag på henholdsvis 4-2 og 2-4. Faktisk har Barca ikke hentet tre point mod Míchels mandskab siden januar 2023.

Denne gang træder Flicks trup dog ind i femte runde af sæsonens La Liga med selvtilliden i orden. Barca er i topform med 12 point efter fire kampe, hvor Dani Olmo i de to seneste har fundet netmaskerne. I sin debut mod Rayo Vallecano blev han afgørende, da han i kampens døende minutter blev matchvinder. Derudover kom han også på måltavlen i storsejren mod Real Valladolid.

En pudsig detalje er, at begge Dani Olmos mål blev scoret i 82. minut, samme minut som han måtte udgå fra kampen mod Serbien på grund af fysiske gener. Hvis Hansi Flick tør holde den spanske landsholdsspiller på banen når søndagens kamp runder 82. minut, må man håbe, at det resulterer i flere mål, og ikke flere skavanker for Olmo.