Referat: Real Madrid - FC Barcelona 1 - 2

FCBARCELONA.DK - 04.08.24

// USA // El Clásico

FC Barcelona: Ter Stegen (Peña, 64'), Valle (Fort, 64'), Christensen (Sergi Domínguez, 46'), Iñigo Martínez (Mika Faye, 64'), Balde (Gerard Martín, 46'); Bernal (Gündogan, 77'), Casadó (Darvich, 77'), Pablo Torre (Guille Fernández, 64'); Pau Víctor (Raphinha, 64'), Lewandowski (Vitor Roque, 77'), Unai Hernández (Quim Junyent, 46').

Mål: 0-1 Pau Víctor (42), 0-2 Pau Víctor (54), 1-2 Nico Paz (82')

Hansi Flick valgte at indlede opgøret med flere af sine stamspillere som Ter Stegen, Andreas Christensen, Balde og Lewandowski.  Det blev en regntung aften på Metlife Stadium og efter 11 minutter måtte kampen afbrydes på af et kraftigt tordenvejr. Først halvanden time senere kunne spillet genoptages. Inden da havde Pau Victor haft et godt forsøg med hovedet, der blev afværget på selve målstregen af Madrids måmand Courtois.

Barca lagde bedst ud med målsøgende spil, men Real Madrid ville også være med og det betød en livlig kamp fra start. Barca virkede mest målfarlige i sit spil, men midt i halvlegen fik de hvide sendt bolden i nettet, men målet blev annulleret for offside.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art

Kampen blev spillet i et højt tempo og med muligheder til begge sider, men man skulle hen til det 41. minut, inden at kampens første scoring kom. Her sendte Alex Valle bolden ind i feltet, hvor Lewandowski fik den ekspederet videre til Pau Vctor foran det tomme mål og så var Barca foran 1-0, der også var stillingen ved pausen.

Anden halvleg var ikke mange minutter gammel, da Pau Victor var på spil igen med et godt skud, som Courtois parerede. To minutter senere kom målet til 2-0. Igen var det Alex Valle der stod for oplægget, med et indlæg, hvor Pau Victor kom glidende og lidt heldigt fik skubbet bolden i nettet.

Efter en times spil begyndte begge mandskaber at skifte en del ud og det brød kampens rytme. Flick ville se flere af sine spillere i aktion og det samme ville Carlo Ancelotti hos Madrid. Det betød at Barcas spil dalede en del i kvalitet og Madrid indledte jagten på en reducering. Den kom i kampens 82. minut, hvor markeringerne i Barcas forsvar svigtede på et hjørnespark, så Nico Paz kunne headede 1-2 reduceringen ind.

Madrid satsede fremad banen for at udlignet og det gav Barca plads til en omstilling i kampens døende minutter, men Courtois leverede en god redning. Mere skete der ikke og Barca fik en fortjent sejr efter en god indsats.