FC Barcelona: Ter Stegen, Koundé, Araujo, García, Balde, Busquets, Sergi Roberto (Kessié 46’), Gavi, Raphinha (Alba 75’), Fati (Torres 68’), Lewandowski

Bænk: Peña, Tenas, Alonso, Alba, Kessié, Torre, Torres, Alarcón Casado, Estanis og Garrido

Mål:

Efter onsdagens store skuffelse i Copa del Rey skulle Barca forsøge at rejse sig i det catalanske lokalderby, hvor op rykkerne fra Girona lagde vejen forbi Camp Nou. Her ville en sejr bringe Barca hele 15 point foran Real Madrid i ligatabellen.

Girona lagde friskt ud med et forsøg allerede efter to minutter, hvor bolden gik forbi mål, men derefter satte Barca sig på spillet. Efter fem minutter var de farlige for første gang da Lewandowski afsluttede, men han sendte bolden tæt over mål. Kort efter var det Fati der forsøgte sig, men her strøg bolden tæt forbi fjerneste stolpe. I det 10. minut var det tæt på et grotesk selvmål af Girona, da en skidt tilbagelægning havde retning mod mål, men keeperen nåede lige akkurat tilbage og fik skubbet bolden til hjørne. Et par minutter efter viste Girona at de stadig var med, da en omstilling resulterede i et skud i sidenettet bag Ter Stegen.

Efter den fornuftige start af Barca, gik tempoet ud af hjemmeholdets spil, der blev præget af ubeslutsomhed og mange fejl. Det betød at Girona kom mere på bolden, mens Barcas offensiv gik i stå. Det betød en periode uden nogle farlige situationer foran de to mål og først i det 35. minut var Barca farlige igen, da Raphinha afsluttede fra en spids vinkel, men han måtte nøjes med et hjørnespark. På det hjørnespark fik Araujo foden på bolden, men inde på selve stregen fik målmanen afværget. Barcas spillere appellerede for at bolden havde været over stregen, men VAR vurderede at det ikke var tilfældet, selvom der ikke manglede mange millimeter.

Barca fortsatte med at være mest på bolden og Girona blev mere sjældne gæster foran hjemmeholdets felt. Modsat gik Barcas offensiv igen i stå og det skyldtes ikke mindst, at absolut intet lykkedes for Lewandowski, der både vikrede sløv og uskarp. Der kom ikke flere afslutninger i en første halvleg hvor Barca havde været tættest på, men hvor der ikke blev scoret.

Xavi valgte at sende Kessié på banen fra anden halvlegs start i stedet for Sergi Roberto, der ikke havde spillet nogen god første halvleg. I det 47. minut blev en dødbold sendt ind i feltet hvor Eric García fik hovedet på, men trods god plads headede han et stykke over mål. Kort efter var det Koundé der afsluttede, men også her gik bolden over mål. I det 55. minut var det rent held for Barca at Girona ikke kom foran, da Casellanos blev spillet helt fri i dybden og havde masser af tid, men han overplacerede sit skud så bolden gik forbi mål. Kæmpe chance til gæsterne.

Det fungerede ikke for Barca og midt i halvlegen blev Ferran Torres sendt på banen i stedet for en anonym Ansu Fati, som slet ikke var lykkedes med sit spil. Tilskuerne på Camp Nou var ved at blive utålmodige, for man kunne høre en spredt piften, når spillerne tøvede med at komme fremad banen. I det 73. minut var det Barca der var tæt på at score selvmål, da Araujo satte foden på et indlæg, hvor bolden tog sidenettet tæt på stolpen, mens Ter Stegen blot kunne se til. Lige efter blev Jordi Alba sendt på banen i stedet for Raphinha. Det betød at Alba fik en uvant plads i angrebets venstre side.

I det 78. minut lykkedes det endelig at skabe en åben mulighed til Lewandowski, men polakken tøvede og så løb chancen ud i sandet. Her hørte man et stort fælles suk på Camp Nou. Barca fortsatte bestræbelserne på at få det forløsende mål, der ville give de tre point, men problemerne i offensiven fortsatte og Girona virkede ikke til for alvor at være under pres. De stillede sig ned foran eget felt og afviste hvad der kom. Da kampen var kommet ind i overtiden fik Barca et hjørnespark, hvor Gavi headede på mål, men målmanden kom op under overliggeren og afværgede til et nyt hjørne. Minuttet efter var det tæt på igen, da Araujo satte Lewandowski op til en ny stor chance, hvor polakken afsluttede med hælen, men bolden gik forbi mål. Mere skete der ikke og Barca måtte skuffende nøjes med 0-0.