fbpx

Avis: Gavi-skade står til at udløse 5 mio. euro

Peter Vyff - 02.08.24

 


Barca har måtte undvære Gavi siden november sidste år, hvor han pådrog sig en alvorlig knæskade. Spanieren forventes først retur senere på året, og selvom det er et hårdt slag, kan ledelsen se frem til at få en pæn kompensation.

Hansi Flick må undvære flere nøglespillere såsom Ronald Araújo og Pedri, når den nye sæson fløjtes i gang om lidt mere end to uger. Cheftræneren står også uden Gavi, der fortsat holdes ude, efter han i en landskamp for Spanien blev ramt af en kompliceret skade i knæet.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Catalanerne har således manglet midtbanespilleren i knap ni måneder, og selvom det er et hårdt slag for Barca, kan man se frem til at få en stor kompensation af FIFAs spillerbeskyttelsesprogram. Det betyder, at ledelsen får tildelt et beløb alt efter, hvor lang tid man må undvære Gavi.

Og ifølge avisen Mundo Deportivo er Barca på nuværende tidspunkt berettiget til cirka fem mio. euro, der kan vise sig at være et værdifuldt boost i økonomien. Catalanerne kan maks få udbetalt 7,5 mio. euro, hvilket kræver, at Gavi fortsat er skadet når man rammer den 19. november.

Ledelsen har tidligere modtaget lignende kompensationer for Ronald Araújo og Pedri, men selvom det luner, er det fortsat en bitter pille at sluge for den sportslige ledelse. Der er dog store forhåbninger til, at spanieren kan vende retur hurtigere end forventet, da han allerede er begyndt at træne på græs med bold.

Barca havde i første omgang forventet at få Gavi retur i midten af november, men som hans restitution skrider fremad, håber man nu på, at hans comeback kan ske allerede i oktober. Der går dog sandsynligvis adskillige måneder før midtbanespilleren er tilbage i top gear, og har fået den nødvendige kampintensitet ind under huden.

gavi1F

// Gavi
.:FORSIDE:.