fbpx

Barca har kun hentet 7 ud af 18 point på udebane

FCBARCELONA.DK - 03.11.19

© Getty Images

At Barca stadig blander sig i toppen af ligaen skyldes dels stor styrke hjemme på Camp Nou, dels at de andre tophold også har smidt uventede point. Det helt store problem for Barca skal findes i udekampene.

Lørdagens nederlag mod Levante kom bag på mange, men det burde det måske ikke have gjort. Realiteterne er nemlig, at det halter gevaldigt for Barca på udebane i denne sæson.

Hjemme på Camp Nou har Barca indtil nu været urørlige. Alle kampe er vundet, inklusiv kampen mod Inter i Champions League - altså fuldt udbytte på hjemmebane. Her har der ikke været en finger at sætte på holdets indsats.

Anderledes er det på udebane. Med kampen mod Levante har Barca spillet seks udekampe i ligaen denne sæson og her har holdet kun hente syv point. Det er langt fra det nivaeu man har de set foregående år.

Barca lagde skidt ud på sæsonen på fremmed græs med nederlag til Bilbao og Granada samt uafgjort mod Osasuna. Altså ét sølle point i de tre første udekampe. Derfra så der ud til at komme lidt bedre styr på tingene, da kampene i Getafe og Eibar blev vundet, men lørdagens nederlag mod Levante bragte problemerne tilbage.

Resultatet er blot syv point ud af 18 mulige i de seks udekampe. Det er kun 8. bedst af samtlige hold i La Liga. De tal ville normalt sende Barca ned i tabellen, men da såvel Real Madrid som Atlético de Madrid også har sine problemer at slås med, er det helt lige i toppen af tabellen.

Barcas udebaneproblem har også været tydeligt i Champions League. Her hentede holdet ganske vist acceptable 0-0 i Dortmund og vandt 1-2 i Prag, men i begge opgør var det misvisende resultater, for spillet fungerede slet ikke. Det var reelt mere held og tilfældigheder der gav point.

Det positive er, at trods problemerne, er Barca med helt fremme i begge turneringer. Det handler derfor om for Ernesto Valverde, at få analyseret årsagen til, at holdet er så let at ryste på udebane. Lykkes det at blive mere stabile på fremmed græs, tegner det godt for resten af sæsonen, men så skal der også snart komme en løsning.

.:FORSIDE:.