fbpx

Barcas nye anførergruppe er den yngste i 15 år

Anders Lang Jensen - 28.07.23

// FC Barcelona

Sergi Roberto, Marc-André ter Stegen, Frenkie de Jong og Ronald Araújo er de fire nye spillere i Barcas anførergruppe. Gennemsnitsalderen på dem er 28 år, og det er den yngste ledergruppe i Barca i de sidste 15 sæsoner.

Da sidste sæson startede for et år siden, var det med ældre og rutinerede kræfter som Gerard Piqué, Sergio Busquets og Jordi Alba i anførergruppen. De tre er ikke i Barca længere, og den nye yngre anførergruppe har formet sig efter truppens interne stemmevalg.

Artiklen fortsætter under annoncen


Gennemsnitsalderen for Sergi Roberto, Marc-André ter Stegen, Frenkie de Jong og Ronald Araújo er 28 år, og ikke siden sæsonen sæsonen 2008/09 har ledergruppen været så ung. Dengang var anførerne Carles Puyol, Víctor Valdés, Andrés Iniesta og Barca-træner Xavi Hernández. Her var gennemsnitsalderen 27,25 år.

I de sidste 20 år har anføreren for Barca været fra La Masia, og den tradition fastholder valget af Sergi Roberto altså. I de to sidste årtier har anførerne heddet Busquets, Messi, Iniesta, Xavi og Puyol, som altså alle var igennem La Masia inden gennembruddet på Barcas førstehold.

roberto2

.:FORSIDE:.