fbpx

Bartomeu og anførergruppen diskuterede lønnedgang

Magnus Wind - 22.03.20

© FC Barcelona
// Coronavirus

Præsident Bartomeu holdt i dag ifølge lokale medier et møde med anførergruppen for at diskutere en mulig lønnedgang. Dette skal hjælpe Barca igennem den svære corona-krise, hvor klubben er hårdt presset økonomisk 

Verdensøkonomien er hårdt presset i disse uger grundet corona-situationen og det er også gået ud over fodboldklubberne. Ligaerne ligger helt stille, så klubberne mister store indtægter. For Barcas vedkommende gælder det primært billetsalg og tv-rettigheder. Det har fået klubbens ledelse med præsident Josep Bartomeu i spidsen til at overveje, om man skal bede spillerne fra førsteholdstruppen at gå ned i løn, mens situationen med coronavirussen står på. 

Ifølge avisen Mundo Deportivo så har Bartomeu holdt et telefonisk møde med anførergruppen, hvor dette emne blev diskuteret. Anførergruppen består af Lionel Messi, Sergio Busquets, Gerard Piqué og Sergi Roberto. Angivenligt skulle responsen fra disse spillere være positiv og at man var indstillet på at hjælpe klubben igennem den svære tid. Hvis det bliver en realitet, så vil trænerstaben, ledelsen samt den administrative afdeling også gå ned i løn. 

Førsteholdstruppen inklusiv trænere og massører står for 53% af Barcas samlede budget for 2019-2020, hvilket er omkring 552 millioner euro, som er svarende til cirka 4,1 milliarder danske kroner. Der er altså tale om store udgifter fra klubbens side og en lønnedgang vil hjælpe gevaldigt på det nuværende problemet. 

.:FORSIDE:.