fbpx

Javier Tebas: 'Barca ved hvad der skal gøres'

Peter Vyff - 04.07.24

 


La Liga-chefen Javier Tebas har ofte været ude at kritisere Barcas økonomiske ageren, men forleden var lyden en anden. Spanieren forholdte sig ganske positivt til catalanernes situation, og gav forhåbninger om forstærkninger til sommer.

Ledelsen har haft et stort arbejde foran sig med at stabilisere den hårdt ramte økonomi, der har plaget klubben i efterhånden flere sæsoner. Catalanerne har dog kunne se en klar forbedring over årene, og hvis rygterne holder stik, kan man snart se frem til at overholde kravene for Financial Fair Play.

Fremtiden ser derfor lysere ud for Barca, hvilket Javier Tebas forleden også understregede, da han deltog ved Sports Summit Mexico. Chefen for La Liga havde store roser tilovers for det arbejde, som catalanerne har udført, og han åbnede samtidig op for, at Barca har gode muligheder for at forstærke sig til sommer.

Artiklen fortsætter under annoncen


'Det kommende år er særligt gunstigt for Barca, og de nærmer sig snart Financial Fair Play. Barca ved, hvad der skal gøres, og de er gradvist ved at komme sig over deres økonomiske udfordringer. Og så må tiden vise om de kan løse de resterende problemer, og finde plads til de forstærkninger som de sigter efter' sagde Tebas.

Spanieren har tidligere været kraftigt ude med riven efter især Joan Laporta, og hans ageren i forhold til økonomi, og hvad der realistisk er muligt for Barca at foretage sig på transfermarkedet. Præsidenten roste dog denne gang ledelsen, der har formået at sænke lønbudgettet betragteligt.

'Det har været afgørende for Barca, at de har kunne sænke deres løn fra 650 mio. euro til nu 450 mio. euro. Det er sket over tre år, og at skabe en besparelse på 200 mio. euro må siges at være en betydeligt bedrift. Det sætter dem i en langt stærkere position, på niveau med Real Madrid, der dog har forvaltet deres økonomi bedre, og derfor er i stand til at agere anderledes på transfermarkedet' afsluttede Tebas.

Det må siges at være lovende ord fra en af Barcas allerstørste kritikere, og et tydeligt bevis på, at catalanerne er på rette vej. Forhåbentlig kan ledelsen holde snuden i sporet, hvilket i sidste ende kan udløse forstærkninger som Nico Williams og Joshua Kimmich.

// La Liga // Javier Tebas
.:FORSIDE:.