fbpx

Kluivert: 'Ansu Fati bør spille for B-holdet'

Christoffer Alexander Dela-Westerberg - 21.11.19

© Getty Images
// Ansu Fati

Barcas direktør for ungdomsakademiet, Patrick Kluivert, tog sig forleden en dybdegående snak med den spanske avis Sport. Her vurderede han blandt andet Ansu Fati og Riqui Puigs aktuelle situation.

Et af holdets helt store temaer er Ansu Fati, der tog fodboldverden med storm, da han på rekordtid spillede sig ind i førsteholdets varme i en alder af blot 16 år. På det seneste har der dog været længere mellem snapsene, og konkurrencen er hård i et angreb, som i forvejen tæller Messi, Suárez, Griezmann og Dembélé.

Patrick Kluivert blev derfor bedt om at give sit bud på, hvordan man fastholder det unge vidundertalents udvikling bedst muligt. 'Hans situation bliver fulgt tæt af Abidal (Barcas sportsdirektør, red.) og Planes (Abidals assistent, red.). Vi kommunikerer godt med hinanden. Hvis alle førsteholdsspillere er hundrede procent fit, har jeg en fornemmelse af, at han bliver nødt til at spille for B-holdet for at få nogle minutter i benene. Vi så det samme med Carles Pérez i denne weekend' forklarede Kluivert.

Hollænderen blev ligeledes spurgt ind til Barcas andet kæmpetalent, Riqui Puig, som har luftet tanken om at blive udlejet efter endnu en sæson med meget sparsom spilletid for førsteholdet. 'Hvis du kigger på førsteholdets nuværende midtbanespillere - Frenkie, Arturo etc. - hvor vil du så placere Riqui? Med al respekt, det er svært. Det er bedre for Riqui at blive udlejet og spille på et lavere niveau, og så kan han vende tilbage' lød det fra hollænderen, der altså p.t. ikke har den store fidus til at indlemme unge spillere i førsteholdstruppen.

Patrick Kluivert afskriver ikke Ajax som en oplagt lejedestination for Riqui Puig og eksempelvis Aleñá. 'De ville være det perfekte hold. Jeg er meget begejstret for at låne spillere til Ajax. Vi har også en aftale med Utrecht. For de spillere, der ikke udvikler sig direkte til førsteholdet, er det oplagt, så de kan fortsætte udviklingen' udtalte Barcas ungdomspræsident til Sport.

.:FORSIDE:.