fbpx

Laporta håber at spare gigantisk beløb på ombygning

Peter Vyff - 04.07.23

// Joan Laporta

Barca har i snart fem sæsoner forsøgt at finde områder, hvor udgifterne kan sænkes for at forbedre den økonomiske situation. Joan Laporta satser i den forbindelse på, at ombygningen af Camp Nou bliver noget billigere end først antaget.

Ledelsen fik i sidste sæson godkendt renoveringsplanerne for Camp Nou, samt opførelsen af en ny basketarena tæt på stadionet. Catalanerne tog derfor hul på ombygningen for nogle uger siden, og det anslåes at byggeriarbejdet kommer til at koste tæt på halvanden milliard euro.

Det er ekstremt mange penge for Barca, som i efterhånden lang tid har haft svært ved at holde sammen på økonomien. Ledelsen har dog angiveligt allerede sparet tæt på 200 mio. euro på opførelsen af baskethallen, og ifølge Joan Laporta kan der findes yderligere 170 mio. euro i besparelse under renoveringen af Camp Nou.

Artiklen fortsætter under annoncen


Præsidenten udtalte sig forleden til avisen Mundo Deportivo, hvor han havde følgende at sige om besparelserne: 'Jeg tror, at vi kommer til at reducere budgettet for ombygningen af stadionet, samt i vores udgifter til uforudsete udgifter. Vi har allerede fundet de første udgifter, der kan fjernes, og håbet er at komme fra 1,1 mia. euro til 960, måske 930 mio. euro, hvis alt går godt,' sagde Laporta.

Catalaneren advarede dog også imod en hård periode indtil byggeriet er færdigt, især med tanke på at spille på et stadion, hvor indtægtsmulighederne er forringede: 'Det næste år bliver hårdt. Vi flytter til et stadion, der har halvdelen af Camp Nous kapacitet,' sagde Laporta og afsluttede: 'Det er derfor også noget anderledes at træde ind på Montjuïc, selvom det for mig slet ikke er så slemt, som nogle gør det til.'

Forhåbentlig får præsidenten ret i forhold besparelserne hvilket betyder, at Barcas gæld de næste mange år bliver noget mindre end beregnet. Catalanerne får samtidig også et helt nyt og opdateret stadion, der forventes at kunne spilles på de næste 50 år ud i fremtiden.

.:FORSIDE:.