fbpx
Annonce

Ombygningen af Camp Nou går hurtigere end forventet

Peter Vyff - 15.11.23

 


Camp Nou er lige nu under en større ombygning, der først forventes helt afsluttet i 2026. Renoveringen går dog hurtigere end forventet, og hvis alt går efter planen, kan Barca spille sine første kampe, på det nye stadion, næste år.

Ledelsen søsatte i slutningen af sidste sæson, en enorm ombygning af Spotify Camp Nou, der efter planen kommer til at have en kapacitet på 104.600 tilskuere. Projektet kaldes Espai Barca, der også indeholder en større renovering af bygningerne omkring stadion, samt opførelsen af et stort interaktivt museum.

Artiklen fortsætter under annoncen


Catalanerne spiller derfor i denne sæson, og i starten af næste sæson, sine hjemmekampe på Olímpic Lluis Companys på bjerget Montjuïc. Ledelsen håber at kunne spille sine første kampe på det nye Spotify Camp Nou til næste november, og som tingene ser ud nu, er det helt bestemt muligt.

Ombyningen går nemlig hurtigere end forventet, det skriver avisen Mundo Deportivo. Catalanerne har endda udbetalt en bonus på en mio. euro til det tyrkiske entreprenørfirma, Linak, der har fuldført nedrivningen af det gamle stadion langt før tidsfristens udløb.

Ifølge planen skal Barca vende retur til Camp Nou til november næste år, hvor to af tribunerne skal stå færdige, imens den tredje fortsat er under opførelse. Stadionet skal på dette tidspunkt stå 65% færdigt, imens det til sommeren 2025 skal være 90% komplet.

Ledelsen håber at have hele Camp Nou, og resten af projektet, helt afsluttet til sommeren 2026. Barca får til den tid et topmorderne stadion, der kan sikre klubben massive indtægter fremadrettet, og noget mere end på nuværende tidspunkt, eftersom lånestadionet på Montjuïc kun kan rumme omtrent 55.000 tilskuere.// Camp Nou
.:FORSIDE:.