fbpx

Suárez: 'Jeg bryder mig ikke om at være skurken'

Christoffer Alexander Dela-Westerberg - 24.11.19

© Getty Images
// Suárez

I et dybdegående interview med den spanske avis Sport kiggede Suárez indad, da han blev bedt om at forklare Barcas mentale problemer, som man blandt andet så i Champions League-miseren mod Liverpool.

Luis Suárez holder aldrig igen med at råbe af modstanderen og vifte med armene på banen, men bag facaden har uruguayaneren svært ved at skulle være skurk. I et åbenhjertigt interview med Sport forklarer Suárez, hvordan han har måtte tilpasse sig Barcas måde at forberede sig inden kampe mentalt, samt hans forklaring på holdets mentale svagheder, man blandt andet så mod Liverpool i sidste sæson.

Når du generelt ser spillere, der ikke træder i karakter, hvad tænker du så?
Hver person har sin egen måde at være på. Du bliver nødt til at tilpasse dig til hver enkel klub, holdkammerat og landshold. Med Uruguay taler vi en masse og motiverer konstant hinanden. Hos Barcelona taler vi ikke ligeså meget. Da jeg kom til klubben, iagttog jeg, at de var vant til at sætte sig op til kampe på en anderledes måde, og de vandt altid på den måde. Den slags kan du ikke lave om på.

Ville det være rigtigt at skubbe til visse holdkammerater en smule mere?
Nej, hver spiller har sin måde at fokusere på og sætte sig mentalt op til en kamp. Nogle spiser pasta forud for opgøret, og det bryder jeg mig ikke om, fordi jeg føler mig oppustet. Andre spiser to måltider i løbet af en kampdag. Det er forskelligt, hvordan man forbereder sig. Alle har deres egne ritualer.

Når Uruguay falder, lander de altid på benene. Sådan er det ikke i Barca. Er det svært at videreføre den mentalitet til et andet hold?
Det er kompliceret. Nogen har den overbevisning, at du ikke vinder noget som helst ved at råbe. Jeg mener, at det nogle gange kan få dig op på dupperne. Måske er det på det punkt, at vi har begået fejl. Men det er måden, man gør tingene her.

Men altså ikke din måde at gøre tingene på?
Nej, overhovedet ikke. Men selv i min alder, holder jeg mig tilbage på visse områder. Når det kommer til at kommunikere med holdkammerater ... Jeg tænker, at jeg må råbe af en holderkammerat for at få ham op på dupperne, men i stedet ender jeg som skurken. Du bliver nødt til at vænne dig til det og tilpasse dig holdånden.

Mener du ikke, at du med din erfaring bør træde i karakter i stedet for at være i skyggen?
Du bliver nødt til at forstå, at ingen ønsker at være skurken. Det er svært at forklare holdkammerater, at når jeg snakker til dem, er det for deres eget bedste. Jeg vil have dem til at forstå, at 'jeg snakker til dig, fordi du er vigtig for holdet, og hvis du kommer op i omdrejninger, kommer vi alle op i omdrejninger'. Men det er svært. Du prøver at have en smittende attitude på banen. Løbe med tilbage og forsvare, presse. På den måde bør holdet forstå, at hvis Leo, Luis, Antoine og Ousmane løber, hvorfor kan alle så ikke løbe? Kom nu! Men nogle gange er det svært.

Så du ønsker altså at være et ledende eksempel på banen?
Jeg kæmper med at sige ting direkte til holdkammerater, fordi de kan misforstå den besked, jeg i virkeligheden ønsker at give dem.

.:FORSIDE:.