fbpx

Tilhængerne savner AC's version af skadesmelding

FCBARCELONA.DK - 03.09.24

 


Barca lykkedes kun med at indskrive Dani Olmo hos La Liga, fordi klubben lykkedes at melde Andreas Christensen langtidsskadet i fire måneder, uden at det havde været på tale før. Nu efterlyser man danskerens version.

Andreas Christensen er endnu en gang meldt ude med problemer med en akillessene, et tilbagevendende problem for forsvarsspilleren. Alligevel har skaden skabt stor polemik i Barcelona, for hvorfor blev den pludselig så langvarig?

Da Barca hentede Dani Olmo, var der ikke plads i lønregnskabet til at indskrive ham og han missede derfor kampene mod Valencia og Bilbao. Dagen inden kampen mod Rayo Vallecano, lykkedes det for Barca at indskrive Olmo, men kun fordi La Ligas lægekomité accepterede, at Andreas Christensen blev meldt ude i fire måneder. Derved kunne 80% af danskerens løn anvendes til at skabe plads til Olmo.

Artiklen fortsætter under annoncen


Det ligger fast at AC var plaget af problemer med akillessenen det meste af sidste sæson. Det blev dog tilsyneladende meget bedre i løbet af forsommeren, for han var i stand til at spille alle Danmarks fire kampe ved EM-slutrunden. Skaden syntes at være et overstået kapital, i hvert fald for denne gang.

AC vendte da også tilbage efter ferien og trænede med på normal vis. Han var med i holdets fire træningskampe i sæsonopstarten og fik også spilletid i ligadebuten mod Valencia. Til den efterfølgende kamp mod Bilbao kom meldingen så om, at danskeren var skadet i den ene akillessene.

Intet tydede på nogen langvarig skade. Der blev talt om en måned eller to udenfor og derfor skabte det overskrifter, da Barca trak kortet med at melde ham ude i mindst fire måneder. Netop fire måneders pause er hvad det kræver, at kunne bruge 80% af lønnen på en anden spiller.

Andreas Christensen har været tavs gennem hele forløbet. Catalanske medier fortæller, at anonyme kilder omkring ham anslår skadespausen til en måned, så hvordan hænger det sammen med fire måneders pause?

Barca har helt sikkert ikke snydt på vægtskålen, for La Ligas lægekomité gør ingen tjenester for at hjælpe klubberne i sådan en situation. De forholder sig nøgternt til den fremlagte dokumentation og vurderer ud fra det. De er altså enig i, at AC's skade kan tage op til fire måneder.

Men hvad tænker Andreas Christensen selv om situationen. Hvor alvorlig er skaden egentlig og har klubben rådført sig med ham, inden de meldte ham ude i fire måneder? Her er der mange fans der gerne vil høre hvad AC har at sige.

ac2F

// Andreas Christensen
.:FORSIDE:.