fbpx

Tusquets: 'Der udskrives valg så hurtigt som muligt'

FCBARCELONA.DK - 30.10.20

© FC Barcelona
// tusquets

Carles Tusquets er udpeget til at stå i spidsen for Barca indtil der vælges en ny præsident. Han understreger at præsidentvalget kommer så snart det er muligt, man at det på samme tid også skal være forsvarligt.

Efter at Josep Maria Bartomeu tirsdag trådte tilbage som præsident, er det en midlertidig ledelse der står i spidsen for klubben. Den opgave er gået til Carles Tusquets, der nu har løftet sløret lidt for hvad der venter.

'Jeg ønsker at mindes de medlemmer der har mistet livet under denne pandemi, hvilke er flere end 800. Lad os holde et minuts stilhed' indledte den midlertidige Barca-boss på et pressemøde i går.

'Målet for denne ledelse er, at udskrive valg så hurtigt som muligt og jeg understreger ordet muligt. Vi vil ikke acceptere at blive presset til holde valget på et upassende tidspunkt. Vi ønsker at den nye bestyrelse får så stor opbakning som muligt og det kræver en stor valgdeltagelse' fortsatte han.

Tusquets henviste til den alvorlige coronasituation i Catalonien, der gør det nærmest umuligt at få 110.000 medlemmer ud at stemme. Derfor er det uvist, hvornår forholdene tillader at afholde præsidentvalget. Ifølge klubbens vedtægter skal det dog senest ske om tre måneder, altså i slutningen af januar.

Tusquets fandt det nødvendigt at understrege, at der ikke ligger andre motiver bag den noget løse udmelding. 'Der er ingen i den nuværende ledelse der har planer om, at træde ind i den nye bestyrelse' fastslog han.

Han erkendte samtidig, at der venter ham en svær opgave de nærmeste måneder. 'Den økonomiske situation er ikke behagelig og vi håber, at vi i den tid vi er her, kan rette op på det der er muligt' kom det fra ham.

'Klubben fortsætter med at fungerer så længe den midlertidige ledelse sidder frem til valget' afsluttede han optimistisk.

.:FORSIDE:.