Referat: Rayo Vallecano – FC Barcelona 1 - 2

// Rayo Vallecano

FC Barcelona: Ter Stegen, Koundé, Cubarsí, Martínez, Martín (Balde 64’), Bernal, Pedri (Fermín 91’), Raphinha, Ferran (Olmo 46’) Lewandowski, Yamal (Victor 90’)

Bænk: Peña, Astralaga, Balde, Fort, Casadó, Dominguez, Cuenca, Torre, Fermín, Olmo og Pau Victor

Mål: 1-0 Unai López (10’), 1-1 Pedri (60’), 1-2 Olmo (82’)

Efter sejre i de to første runder af ligaen, skulle Barca forsøge at fortsætte de gode takter, da holdet mødte Rayo Vallecano på udebane. Her valgte Flick at indlede kampen med nyindskrevne Dani Olmo på bænken, mens Gerard Martín uventet startede inde som venstre back på bekostning af Balde.

Rayo lagde klart bedst ud med målsøgende spil og et aggressivt pres. Der gav Barca store problemer med at holde på bolden. I det 7. minut var det tæt på en føring til hjemmeholdet efter et hjørnespark, men Ter Stegen greb godt ind. Rayos pres fortsatte og det gav udbytte i det 10. minut, hvor de udnyttede tøvende spil af Barcas forsvar, så Unai López kunne gøre det til 1-0. Skidt start på kampen af Barca, der slet ikke havde fundet sig selv.

Barca kæmpede med at få styr på spillet og det lykkedes i en vis grad. I det 20. minut havde de deres første forsøg i opgøret, da Martínez afsluttede efter et hjørnespark, men uden problemer for keeperen. Selvom Barca var kommet bedre med, fortsatte Rayo deres intense pres overalt på banen og var farlige når de nærmede sig det catalanske felt, mens Barca havde svært ved at finde hinanden i de afgørende pasninger opad banen. Det betød, at der ingen afslutninger kom fra catalanerne i lang periode.

Først i det 37. minut lykkedes det igen for Barca at afslutte, da Yamal forsøgte sig fra distancen, men bolden sad lige i handskerne på målmanden. Barca lykkedes med at få et lille overtag i halvlegens sidste minutter, hvor Rayo var presset tilbage, men i det 43. minut var det hjemmeholdet der afsluttede, hvor Ter Stegen stod hvor han skulle. Barcas offensive spil virkede noget febrilsk og Rayo havde ingen problemer med at afvise hvad der kom. Det blev dermed ved 1-0 ved pausen efter en skuffende første halvleg af Barca.

Hansi Flick reagerede ved at sende Olmo på banen fra anden halvlegs start i stedet for Torres. Det betød at Raphinha rykkede frem i angrebets venstre side.

Barca lagde ud med god fart i bolden og i det 50. minut kunne der være udlignet, men målmanden fik fingerspidserne på et indlæg fra Raphinha, så Lewandowski lige akkurat ikke kunne støde bolden i det tomme mål. Få minutter efter sendte Raphinha et frispark tæt forbi mål. Rayo virkede presset og de begyndte at trække tiden hvor de kunne. I det 58. minut forsøgte en energisk Olmo sig fra distancen, hvor han måtte se bolden tage oversiden af overliggeren. To minutter efter blev der udlignet. Raphinha fandt Pedri i feltet og han fik sendt bolden fordi målmanden og så stod det 1-1 efter en god start på anden halvleg af gæsterne.

I det 64. minut blev Balde sendt på banen i stedet for Gerard Martín. Rayo lykkedes i en periode at stoppe Barcas pres og hjemmeholdet kom bedre med, men uden at komme til afslutninger. I det 71. minut troede Barca de var kommet foran, da Yamal først måtte se målmanden parere en afslutning, hvorefter Lewandowski fik sendt riposten i nettet. Dommeren godkendte først målet, men VAR mente at Koundé begik et frispark i opspillet og så blev scoringen annulleret. Kontroversiel kendelse.

I det 78. minut kom Rayo til deres første afslutning efter pausen, men igen viste Ter Stegen stor sikkerhed i målet. Barca fortsatte jagten på en forløsende scoring og i det 82. minut viste Olmo hvad han kan, da han blev sat flot op af Lamine og sikkert sendte bolden i nettet til 1-2. Flot comeback af Barca. Rayo var tvunget til at satse, men Barca bevarede roen og kontrollen over kampen, så hjemmeholdet havde svært ved at komme tæt på det catalanske felt. Netop som uret rundede 90 minutter, blev Pedri afløst af Fermín. I det 93. minut forsøgte Bernal sig med et godt fra distancen, men han måtte se Rayos målmand levere en god redning.

Kort efter kom Pau Victor ind i stedet for Yamal, der blev klappet af banen af Rayos tilhængere. Flot gestus af Vallecas. I det 98. minut pådrog Bernal sig hvad der lignede en knæskade og han kunne ikke fortsætte. Da Barca havde brugt sine fem indskiftninger, måtte de slutte kampen med 10 mand. Rayo sendte alt frem i kampens sidste minutter og i det 10. tillægsminut var de meget tæt på en udligning, men de måtte nøjes med et hjørnespark. Barca blev sat under pres, men de holdt stand og hentede sin tredje 2-1 sejr i træk.