Lewandowski scorede i polsk 1-1 kamp mod Frankrig

FCBARCELONA.DK - 25.06.24

// Robert Lewandowski // Jules Koundé

Robert Lewandowski spillede hele kampen da Polen mødte Frankrig og her fik Barca-angriberen en god afslutning på slutrunden. Han arbejdede godt under svære vilkår og scorede på straffe til slutresultatet 1-1.

Allerede inden opgøret mod Frankrig lå det fast, at Polen ikke kunne komme videre fra gruppespillet. Derfor havde de kun æren at spille for, mens Frankrig skulle bruge en sejr for at slutte øverst i gruppen.

Frankrig var klart mest på bolden og det gjorde det svært for Lewandowski, der ikke fik meget at arbejde med. Til gengæld tog han nogle gode løb og var effektiv som opspilsstation, hvor han holdt godt på bolden og fordelte spillet. I første halvleg fik han en enkelt stor mulighed, hvor bolden strøg tæt forbi mål.

Efter en lille time blev der begået straffe mod Dembélé og det omsatte Mbappé til en fransk føring. Dermed så det svært ud for Polen, men 10 minutter før tid var det deres tur til at få et straffespark.

Det tog Lewandowski sig af, men han måtte i første omgang se målmanden parere. Keeperen var dog gået for tidligt og så fik Lewandowski et forsøg mere. Her sendte han bolden i nettet via indersiden af stolpen til 1-1.

Lewandowski fuldførte kampen og dermed kan det konkluderes, at han er kommet sig over den muskelskade, der holdt ham ude af første gruppekamp mod Holland. Det er godt nyt for Barca, for så vender angriberen fit tilbage efter den sommerferie der nu venter ham.

Jules Koundé spillede også hele kampen, hvor han leverede en solid indsats som højre back. Han viste gode takter både defensivt og offensivt, akkurat som man så det i Barca i den forgangne sæson.

Med 1-1 resultatet og scoringen på straffe, kan Lewandowski forlade EM med lidt af æren i behold, for det var en solid præstation af spille lige op med en af favoritterne til titlen.