Referat: Valencia – FC Barcelona 1 - 2

FCBARCELONA.DK - 17.08.24

// Valencia

Barca fik en flot start på den nye sæson, da de tog hul på ligaen med en svær udekamp mod Valencia. Her blev det til en sejr på 1-2, især skabt på en god anden halvleg. Lewandowski scorede begge de catalanske mål.

FC Barcelona: Ter Stegen, Koundé, Cubarsí (Christensen 64’), Martínez, Balde (Gerard Martín 64’), Bernal (García 71’), Casadó, Raphinha, Yamal (Victor 86’), Torres (Pedri 64’) og Lewandowski

Bænk: Iñaki Peña, Astralaga, Eric García, Gerard Martín, Sergi Domínguez, Fort, Àlex Valle, Christensen, Pedri, Pau Víctor og Pablo Torre.

Mål: 1-0 Duro (44’), 1-1 Lewandowski (45’), 1-2 Lewandowski, straffe (49’)

Hansi Flick overraskede med en meget offensiv startopstilling med fire angribere og med de unge Bernal og Casadó til at styre midtbanen. I forsvaret blev Andreas Christensen forbigået og måtte starte på bænken.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter en jævnbyrdig start hvor de to mandskaber følte hinanden på tænderne, var det hjemmeholdet der tog taktstokken og fik sat Barca under pres. Det udmøntede sig i nogle farlige situationer og specielt efter et kvarters spil, hvor Valencia sendte et hovedstød tæt over mål.  Man skulle hen til det 18. minut før at Barca for alvor viste tænder for første gang, da Raphinha sendte et godt skud afsted fra distancen, men målmanden leverede en god redning.

Midt i halvlegen kunne Valencia godt have bragt sig foran, da et indlæg ramte Cucarsí og var tæt på at snyde Ter Stegen, men tyskeren leverede en vigtig håndparade. Barca holdt god fart i bolden og fik i perioder presset Valencia tilbage, men det blev kun til nogle hjørnespark som der ikke kom noget ud af. Mens det mest lignede at Barca var ved at sætte sig på kampen, begyndte Valencia igen at presse på og var farlige foran mål. Det gav resultat i det 44. minut, hvor et indlæg blev sendt ind i feltet til en totalt umarkeret Hugo Duro, der med hovedet bragt Valencia foran. Målet blev først annulleret for offside, men det lavede VAR om på og så stod det 1-0.

Dommeren lagde fem minutter til og de blev dramatiske. Først sendte Casadó en skud af sted som en Valencia-spiller afværgede på selv målstregen og lige efter lavede Ter Stegen et hovedløst udspark til en modstander, så der opstod en åben chance til hjemmeholdet, hvor det var Cubarsí der stod på målstregen og forhindrede endnu en Valencia-scoring. Det lignede en pauseføring til Valencia, men i allersidste tillægsminut blev der udlignet. Balde modtog bolden i venstre side og sendte den modsat til Yamal, der resolut fandt Lewandowski foran mål til en vigtig 1-1 scoring. Mere skete der ikke i den underholdende første halvleg, hvor Valencia havde været bedst.

Anden halvleg blev indledt med godt angreb af Barca, hvor Yamal kom helt fri foran mål, men han fik ikke ramt bolden godt og målmanden kunne nemt afværge. I det 47. minut var der dramatik, da Raphinha blev hægtet i feltet, så dommeren dømte straffe til Barca. Det tog Lewandowski sig stensikkert af med et spark op i målhjørnet til 1-2. Valencia svarede igen med aggressivt spil fremad banen og de lykkedes med at få Barca sat under pres. Satsningen gav plads til en omstilling til Barca efter en lille time, hvor Torres kom helt fri, men han tøvede og afslutningen blev afværget af målmanen. Den situation burde Torres have fået mere ud af.

I det 64. minut skiftede Barca tre spilere ud, da Balde, Cubarsí og Torres blev afløst af Gerard Martín, Christensen og Pedri. Valencia fortsatte med høj intensitet i sit spil, men i det 70. minut var det Barca der var tæt på, da Lewandowski fik rettet et skud af, så bolden strøg tæt forbi mål. Lige efter kom Eric García på banen i stedet for Marc Bernal. Trods Valencias aggressive spil virkede Barcas spillere ikke til at blive stresset. De holdt godt på bolden i perioder og forsøgte med direkte spil at udnytte den plads som hjemmeholdets satsning gav.

Den catalanske defensiv virkede fint og Valencia fik ikke lov til at skabe noget foran Barcas felt. I stedet virkede Barca målrettet i sine aktioner og det gav Pedri en mulighed i det 85. minut, men bolden gik tæt forbi. Lige efter blev Yamal afløst af Pau Victor. Netop som uret havde rundet det 90. minut, burde Casadó have lukket kampen, da han blev spillet fri foran mål, men han brændte ved at dreje bolden forbi mål. Stor afbrænder af catalaneren. Lige efter var det Lewandowski der blev sendt afsted på en omstilling, men han bragede bolden over mål. Valencia lykkedes ikke at skabe mere og dermed vandt Barca kampen efter en god anden halvleg, og Hansi Flick en god start i første officielle kamp.