Referat: Athletic Club Bilbao – FC Barcelona 0 - 4

article mb

FC Barcelona: Ter Stegen; Dest, Mingueza (Braithwaite 88'), Piqué (Araujo 81’), Lenglet, Alba, De Jong, Busquets, Pedri (Ilaix 81’), Messi, Griezmann (Dembélé 88')

Bænk: Iñaki Peña, Tenas, Araujo, Umtiti, Sergi Roberto, Ilaix, Trincao, Braithwaite og Dembélé

Mål: 0-1 Griezmann (60’), 0-2 De Jong (63’), 0-3 Messi (68’), 0-4 Messi (72’)

Bilbao og Barcas mødtes i finalen i Copa del Rey og her vendte Piqué tilbage til holdet efter sin knæskade. Koeman lagde ud med en 3-5-2 opstilling med Griezmann i front sammen med Messi, mens Dembélé måtte tage plads på bænken. Junior, Riqui Puig, Pjanic og Matheus blev alle sorteret fra truppen og måtte se til fra tilskuerpladserne.

Barca lagde ud med at sætte sig massivt på spillet og det var meget tæt på at give udbytte allerede i det femte minut. Messi modtog bolden i feltet og spillede tilbage til De Jong der afsluttede, men han måtte se den tage stolpen. Kort efter var det Dest der forsøgte sig, men her røg bolden forbi mål. Barca sad på det hele og genpresset fungerede godt, så det var ikke meget Bilbao var på bolden. Barca fortsatte de gode takter og i det 10. minut brændte det på igen, da Messi kom til en god mulighed, men hans skud blev blokeret til hjørne.

Der skulle gå 12 minutter før Bilbao viste tænder for første gang, men så var det til gengæld også meget tæt på. Et frispark blev sendt ind i feltet hvor Barca svigtede sin markeringer, så Martínez kunne afslutte, men bolden strøg tæt forbi mål. Det var dog en enlig svale fra baskernes side, for Barca sad massivt på spillet. Bilbaos defensiv blev dog bedre og der kom en længere periode hvor Barca pressede og pressede, men uden at komme frem til noget. Først i det 26. minut blev der afsluttet igen, men Messi fik sit skud blokeret.

Bilbao forsøgte sig sporadisk med et højt pres, men det løste Barca fint. Derfor fortsatte den catalanske dominans og Bilbao var presset tilbage foran eget felt det meste af tiden. Det var dog uhyre svært at finde plads til kombinationerne og kun et frispark af Messi i muren blev til det til inden pausefløjtet. Statistikken viste at Barca havde haft bolden i 80% af tiden, men altså uden at få noget ud af det.

Barca lagde ud i anden halvleg med at skabe en stor mulighed, hvor Dest spillede ind til Griezmann tæt foran mål. Målmanden fik først afværget, men bolden ramte igen Griezmann og strøg tæt forbi mål. Barca fastholdt presset og kort efter var det Pedri der forsøgte sig, men her kom målmanden ned og afværgede til hjørne. På hjørnesparket faldt bolden tilfældigt ned til en komplet fri Busquets der afsluttede, men en ren refleksredning fra keeperen forhindrede en catalansk føring.

Barca dominans var total og efter en times spil kom belønningen endelig. Messi sendte De Jong af sted i dybden og han spillede ind til Griezmann foran mål, der sikkert gjorde det til 0-1. Der gik kun tre minutter inden den catalanske føring blev fordoblet. Alba lagde en bold ind i feltet der nok var ment til Messi, men den gik videre til De Jong, der med hovedet ekspederede den i nettet til 0-2. Bilbaos spillere var rystet og det blev kun værre for dem i det 68. minut, da Messi spillede godt sammen med De Jong, så argentineren kom fri i feltet og her gjorde han det usvigeligt sikkert til 0-3. Dermed var pokalfinalen lukket på blot otte minutter.

Barca var dog slet ikke færdige endnu, for i det 72. minut så man det velkendte sammenspil mellem Alba og Messi, hvor sidstnævnte modtog bolden i feltet og sendte den fladt i nettet tæt op af nærmeste stolpe. 0-4 til Barca! Begge mandskaber vidste at finalen var afgjort og intensiteten dalede en del. Barca dominerede stadig klart, men uden for alvor at trykke på speederen. Først i det 81. minut skiftede Koeman ud for første gang, da Ilaix og Araujo erstattede Pedri og Piqué. Kort efter troede Griezmann at han havde scoret sit andet mål i kampen, men scoringen blev annulleret af VAR for en snæver offside.

Med få minutter tilbage kom tilbage kom Braithwaite og Dembélé ind i stedet for Griezmann og Mingueza. Dommeren lagde kun to minutter til og herefter kunne Barca-spillerne juble over sæsonens første titel efter en fortjent sejr over Bilbao.