FC Barcelona: Ter Stegen, Bellerín, Araujo, Piqué, Balde (Alonso 78’), Busquets, De Jong, Gavi (Pedri 57’), Raphinha (Fati 72’), Memphis (Lewandowski 57’), Torres (Dembélé 57’)

Bænk: Peña, Tenas, Koundé, Christensen, García, Alba, Alonso, Kessié, Pedri, Torre, Dembélé, Lewandowski og Fati

Mål: 0-1 De Jong (55’), 0-2 Lewandowski (65’), Fati (85’), 0-4 Dembélé (90’)

FCBSHOP art

Xavi ændrede en del på holdet i forhold til kampen mod Viktoria Plzen, da Barca mødte Cádiz på udebane i den hjemlige liga. Der blev skiftet ud på alle tre pladser i front, hvilket sendte Lewandowski ud på bænken. Samtidig blev det til en debut fra start til den nyankomne højre back, Héctor Bellerín.

Kampen blev indledt med en dårlig clearing af Araujo i det 2. minut og det gav Cádiz en helt åben chance, men heldigvis for catalanerne var afslutningen fra Sobrino dårlig. Kort efter var det Barca der skabte noget farligt, men her var det Memphis der ikke fik afsluttet ordentligt. Efter en lidt tøvende start var det Barca der langsomt satte sig solidt på spillet og hjemmeholdet blev presset tilbage foran eget felt. Det var tæt på at give resultat i det 11. minut, da Raphinha afsluttede fra distancen, men han måtte se bolden tage stolpen. Torres afsluttede på riposten, med her fik keeperen afværget til hjørne.

Barca var klart mest på bolden og opspillet fungerede umiddelbart fint, men når de nærmede sig Cádiz’ felt, løb det meste ud i sandet. Der blev taget forkerte beslutninger og smidt mange bolde væk, især af Memphis og Torres, så det var en noget tandløs catalansk offensiv man var vidne til. Modsat vikrede Barcas genpres godt og det betød, at hjemmeholdet var meget sjældne gæster foran det catalanske felt. Barca fortsatte deres søgen efter en scoring og den kunne være kommet i det 35. minut, da bolden endte hos Memphis efter et hjørne, men han brændte fælt den store mulighed med et skud forbi mål.

Få minutter senere var der dramatik, for her blev Balde revet omkuld i feltet i hvad der lignede et klart straffespark, men dommeren bragte ikke engang VAR i spil. Her så man en frustreret Xavi tage sig til hovedet og brokke sig højlydt. Halvlegen blev sluttet af med en afslutning af Ferran Torres, der forsøgte at dreje bolden over i fjerneste målhjørne, men den gik over mål. Det blev afslutningen på en noget vag første halvleg af Barca, hvor de havde domineret klart, men ikke fået noget ud af det.

Cádiz lagde energisk ud efter pausen, men det var Barca der afsluttede først, da De Jong i det 48. minut forsøgte sig med et lop over målmanden, men det mislykkedes. Få minutter senere kunne Cádiz være kommet på, da Piqué clearede en dødbold dårligt, så Lucas Pérez fik en kæmpe chance, men bolden blev sendt over mål. Kort efter kom Barca foran. Raphinha spillede Gavi fri dybden og han sendte bolden fladt ind i feltet. Her fik målmanden hånden på bolden, men De Jong køb løbende og sendte den i nettet til en vigtig 0-1 føring. Lige inden uret rundede en time, foretog Xavi en tredobbelt udskiftning, hvor Torres, Memphis og Gavi blev erstattet af Dembélé, Lewandowski og Pedri.

FCBSHOP art

Lewandowski skulle ikke bruge mange minutter på banen inden han scorede, for i det 65. minut gjorde han det til 0-2. Det skete efter at De Jong afsluttede tæt foran mål, hvor bolden blev blokeret, men polakken kom glidende og sparkede den i nettet til sin sjette ligascoring i fem kampe. Barca havde kampen hvor de ville og intet tydede på, at Cádiz var i stand til at reagere med en offensiv satsning. I det 72. minut skiftede Barca ud igen, da Fati erstattede Raphinha. Fem minutter senere var der debut til Marcos Alonso, da han afløste Balde.

Barca fortsatte med at være klart mest på bolden, men uden at satse 100% fremad banen. Det handlede tydeligvis om at bevare kontrollen og forhindre Cádiz i at skabe noget. Med 10 minutter tilbage blev kampen afbrudt i længere tid, fordi en tilskuer var faldet om behøvede lægehjælp. Der blev sendt en hjertestarter op og alle holdt bekymret vejret på Estadio Nuevo Mirandilla. Efter 20 minutters pause valgte dommeren at sende spillerne i omklædningsrummet. Først efter en times pause blev kampen genoptaget da det var slået fast, at tilskueren havde overlevet og var kørt på hospitalet.

Der var en mat stemning på stadion fordi mange tilskuere var gået hjem, men det afholdt ikke hjemmeholdet fra at forsøge sig med et højt pres. Det gav Barca god plads til en omstilling i det 85. minut, hvor Dembélé sendte Lewandowski mod mål. Polakken holdt godt på bolden og spillede Fati helt fri til en 0-3 scoring. Dermed var kampen definitivt lukket og Cádiz mistede det sidste spinkle håb. Det udnyttede Dembélé i overtiden, da han trak ind i banen foran feltet og sendte bolden i nettet til 0-4. Det blev afslutningen på en lang aften i Cádiz, hvor Barca hentede en fortjent sejr, skabt på en god anden halvleg.