Referat: FC Barcelona – Real Valladolid 4 - 0

FCBARCELONA.DK - 28.08.22

// Valladolid

FC Barcelona: Ter Stegen, Araujo (Sergi Roberto 60’), Koundé, García, Balde, Busquets (Kessié 75’), Gavi (De Jong 60’), Pedri, Raphinha (Fati 60’), Dembélé (Torres 81’), Lewandowski

Bænk: Peña, Tenas, Sergi Roberto, Piqué, Alba, Pjanic, De Jong, Kessié, Torres, Fati, Memphis og Aubameyang

Mål: 1-0 Lewandowski (24’), 2-0 Pedri (43’), 3-0 Lewandowski (64’), 4-0 Sergi Roberto (90’)

Artiklen fortsætter under annoncen

Barca tog imod Valladolid i ligaens tredje runde. Her var der afbud fra en syg Andreas Christensen og det gav plads til Jules Koundé i startopstillingen. Dermed fik franskmanden sin officielle debut for Barca, noget uventet som højre back, mens Araujo lå centralt.

Barca lagde et massivt tryk på Valladolid i kampens indledning, hvor det blev til en række hjørnespark og afslutninger fra Dembélé og Gavi, men uden at de ramte målet. Barca dominerede klart og det var meget tæt på at give udbytte i kampens 12. minut. Her sendte Raphinha bolden ind i feltet hvor Lewandowski fik hovedet på, men bolden tog indersiden af stolpen og blev sparket væk. Her manglede polakken de sidste marginaler.

Barca fortsatte i et højt tempo og Valladolid var konstant på hælene. Raphinha fik masser af plads og det var netop brasilianeren der havde Barcas næste afslutning, men Masip i målet greb ind og afværgede. Lige efter var Barca igen tæt på, hvor Dembélé afsluttede i feltet, men her tog bolden oversiden af overliggeren. Tilskuerne på Camp Nou sad og ventede på en scoring. Den fik de midt i halvlegen, hvor Raphinha lagde en bolden over i den modsatte side af feltet. Her kom Lewandowski løbende og sendte den akrobatisk i nettet til en fortjent 1-0 føring.

Valladolid var meget sjældne gæster på Barcas banehalvdel, for det catalanske genpres fungerede godt. I det 36. minut afsluttede Dembélé igen, men også her leverede Masip en redning. Hjemmeholdet fortsatte jagten på endnu en scoring og det lykkedes i det 43. minut. Her trak Dembélé ind i banen og lagde en god bold til Pedri, der sikkert ekspederede den i nettet til 2-0. Flot scoring af Barca. I halvlegens sidste minut lykkedes det for Valladolid at skabe en farlig situation på en omstilling, men García greb godt ind inden der blev afsluttet. Det blev dermed ved 2-0 ved pausen, en føring der godt kunne have været et mål eller to større.

Barca fortsatte presset på gæsterne og i det 51. minut var tæt på en scoring, da bolden dumpede ned for fødderne for Eric García på et hjørnespark, men hans afslutning blev blokeret lige foran målstregen. Barca sad totalt på spillet og Valladolid havde svært ved at holde på bolden. Der blev kombineret frem og tilbage foran gæsternes mål, men det var svært at finde plads til afslutninger. Efter en times spil skiftede Xavi tre spillere ud, da Sergi Roberto, De Jong og Fati afløste Araujo, Gavi og Raphinha.

I det 64. minut blev der jublet igen på Camp Nou. Dembélé fandt Lewandowski i feltet og polakken snød totalt Masip med en afslutning med hælen til 3-0. Fantastisk detalje af den polske angriber. Få minutter efter var det meget tæt på en reducering. Først hev Ter Stegen en flot redning frem på en afslutning af Villa, hvorefter Plano afsluttede på riposten, men Koundé afværgede på selve stregen. Herefter fik Roque Mesa fat på bolden og afsluttede, men igen viste Ter Stegen sin høje klasse. Kort efter kunne Fati have lukket kampen, da han trak fri i feltet, men Masip hev en flot redning frem. To minutter senere var det tæt på igen, da Dembélé sendte en bolden i sidenettet efter et par gode driblinger. Med et kvarter tilbage kom Kessié på banen i stedet for Busquets.

Alle vidste at kampen var afgjort og intensiteten gik lidt ud af Barcas spil. De holdt stadig godt på bolden og Valladolids spillere troede ikke længere på det. Med 10 minutter tilbage kom Torres på banen i stedet for Dembélé, der havde lagt op til to af Barcas scoringer. Hjemmeholdet skruede lidt op for tempoet i kampens sidste minutter i et forsøg på at give tilskuerne en scoring mere. Det lykkedes i kampens overtid, da Torres sendte bolden ind til Lewandowski, men Masip fik hånden på bolden, så den tog overliggeren. Sergi Roberto var klar på riposten og kunne let gøre det til 4-0. Perfekt afslutning på en flot kamp og Barca fik dermed en fuld fortjent sejr.