fbpx

Referat: FC Barcelona – Sevilla 3 - 0

FCBARCELONA.DK - 05.02.23

© Getty Images
// Sevilla

FC Barcelona: Ter Stegen, Koundé, Araujo (Alonso 80’), Christensen, Alba (Balde 84’), Busquets (Kessié 7’), De Jong, Pedri, Gavi (Fati 80’), Lewandowski, Raphinha (Torres 84’)


Bænk: Tenas, Peña, Sergi Roberto, Balde, García, Alonso, Kessié, Ferran Torres, Ansu Fati og Alarcón

Mål: 1-0 Alba (58’), 2-0 Gavi (71’), 3-0 Raphinha (79’)

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Barca tog hul på anden halvdel af ligaen, da Sevilla gæstede Spotify Camp Nou. Da Barca-spillerne løb på banen vidste de, at de med en sejr ville øge forspringet til Real Madrid til otte point. Endnu en gang valgte Xavi at lægge ud med to angribere og fire mand på midtbanen.

Kampen fik en ærgerlig start for Barca, for allerede i det 4. minut vred Busquets kraftigt om på den ene ankel og kunne ikke forsætte. Kessié kom på banen i stedet. Barca skulle bruge nogle minutter på at finde sig selv efter den tidlige udskiftning, men det varede ikke længe før de satte sig solidt på spillet. Det gav en god mulighed til Lewandowski efter et kvarter, men Bono i målet fik med besvær afværget til hjørne. På det hjørnespark fik Araujo hovedet på, men her strøg bolden tæt forbi mål.

Barca sad solidt på spillet og Sevilla kunne slet ikke holde på bolden. De blev presset tilbage foran eget felt, hvor de forsvarede sig med fem mand i bagerste kæde. Det gjorde det svært for Barca at finde plads, men i det 26. minut var det tæt på en catalansk føring. Det var Lewandowski der afsluttede fra distancen, men Bono kom ud i fuld længe og fik fingerspidserne på, så bolden gik tæt forbi. Da uret rundede den halve time viste statistikken, at Barca havde haft bolden i 74% af tiden.

Langsomt lykkedes det for Sevilla at holde mere på bolden og det lettede presset mod dem. Barca spillede ikke længere med samme intensitet og der blev også smidt en del bolde væk. Man skulle frem til det 38. minut inden at gæsterne afsluttede for første gang i opgøret, men bolden gik langt forbi. I det 42. minut var det på ny tæt på en føring til Barca, da Alba lagde et indlæg. Bolden ramte Sevillas Acuña, så bolden fløj over Bono, men også lige forbi mål. Mere skete der ikke i en første halvleg som Barca havde siddet på, men uden at komme på tavlen.

Barca satte sig også på spillet fra anden halvlegs start og selvom Sevilla forsøgte at stå højere på banen, blev de hurtigt presset tilbage. Der var god fart i Barcas kombinationer og der var konstant fare på færde, men de afgørende pasninger eller aktioner lykkedes ikke. Tilskuerne på Camp Nou sad og ventede på en scoring og den kom lige inden uret rundede en time. Raphinha fandt Kessié i feltet og han tippede smart bolden videre til en helt fri Alba. Han afsluttede køligt med et fladt skud ved fjerneste stolpe og så var Barca fortjent foran.

Barca fortsatte i samme spor for at lukke kampen, noget det har knebet gevaldigt med på det seneste. De holdt presset på Sevilla og udbyttet kom i det 71. minut, da Raphinha blev sendt afsted i dybden. Han sendte en flot pasningen på tværs ind foran mål, hvor en helt fri Gavi blot skulle skubbe bolden over stregen til 2-0. Det var tæt på endnu en scoring fem minutter efter på et frispark på kanten af feltet, men Lewandowski sendte bolden tæt forbi mål. Sevillas spillere virkede rådvilde overfor Barcas klare dominans og alt foregik på catalanske præmisser.

Det massive overtag gav udbytte 10 minutter før tid, da De Jong spillede Alba fri i dybden. Han sendte en præcis pasning ind foran mål, hvor Raphinha kom løbende og bankede bolden i nettet til 3-0. De mange tilskuere på Camp Nou glædede sig over, at de endelig fik en overbevisende sejr. Lige efter 3-0 målet kom Fati og Alonso på banen i stedet for Gavi og Araujo. Kort efter var det Alba og Raphinha der blev afløst af Balde og Torres. Sevillas spillere troede ikke rigtig længere på det og samtidig tog Barca lidt lettere på tingene. Det betød at intensiteten opgøret dalede noget. Der skete ikke det store i kampens slutfase og Barca fik dermed en fortjent og overbevisende sejr på 3-0..:FORSIDE:.