Referat: Villarreal – FC Barcelona 0 - 1

// Villarreal

FC Barcelona: Ter Stegen, Koundé, Araujo, Christensen, Balde, De Jong, Kessié, Pedri, Gavi, Raphinha (Torres 81’), Lewandowski

Bænk: Peña, Tenas, Sergi Roberto, García, Alba, Alonso, Torre, Fati, Torres og Alarcón

Mål: 0-1 Pedri (18’)

Barca skulle en tur til Villarreal i ligaens 21. spillerunde og her fik Kessié plads i startopstillingen på bekostning af den skadede Sergio Busquets. Ellers stillede Xavi med hvad der kan betragtes som stærkest mulige formation.

Der var kun spillet tre minutter da Barca kunne være kommet foran. De Jong sendte Lewandowski alene mod mål, men han afsluttede lige på Pepe Reina i målet. Barca blev mødt af et højt og intensivt pres fra hjemmeholdet og det gjorde det svært for Barca at komme fremad banen, men det de løste det godt i de fleste tilfælde. Der var god fart i bolden fra begge sider og det var meget jævnbyrdigt på La Cerámica.

Da der var spillet 18 minutter fik Barca gennemført et angreb, hvor kombinationerne sad lige i skabet. Raphinha fandt Pedri i feltet og han spillede et-to med Lewandowski, for til sidst at sende bolden i nettet til 0-1. Flot scoring af Barca. Minuttet efter fik Villarreal sin første mulighed i opgøret, da Morales tilfældigt pludselig stod fri foran mål, men han ramte bolden dårligt da han skulle afslutte. Det fortsatte med at være meget lige, men Barca var en anelse mere målsøgende i sit spil. Det var tæt på at give udbytte i det 25. minut, da De Jong smart løftede bolden ind til Lewandowski i feltet, men polakken måtte se Reina hive en god redning frem.

Med tiden begyndte Villarreal at få et overtag og Barca havde sværere ved at holde på bolden. Den catalanske defensiv stod dog godt og holdt hjemmeholdet fra at skabe noget. Barca kom under pres og i halvlegens sidste minut lavede Pedri en kæmpe fejl der gav Morales frit løb mod mål, men han afsluttede centimeter forbi mål i sidenettet. Her var heldet med Pedri, for alle på La Cerámica så bolden på vej i nettet. Mere skete der ikke i en første halvleg der havde været meget lige, men hvor Barca havde haft de største chancer.

Villarreal lagde ud med stor intensitet efter pausen og det lykkedes dem at sætte sig på kampen. Barca havde mere end svært ved at holde på bolden i opspillet og det meste foregik derfor på hjemmeholdets præmisser, men uden at Ter Stegen blev sat på de store prøver i målet. Det var dog tæt på en udligning efter en times spil, da Pino blev spillet fri i feltet, men Araujo kom med en frelsende clearing til hjørne. På det hjørnespark blev der headet på mål, men bolden sad lige i handskerne på Ter Stegen.

Først i det 62. minut viste Barca tænder for første gang i anden halvleg, da Lewandowski spillede Raphina fri i feltet, men hans afslutning sneg sig forbi mål. Villarreal fortsatte med at dominere opgøret, men de havde svært ved at omsætte det til åbne muligheder og det skyldtes ikke mindst en solid catalansk defensiv. Modsat havde Barca store problemer med fremadrettede spil. Langsom forsvandt noget af hjemmeholdets pres og Barca kom på bolden længere tid af gangen, men uden det førte til farlige situationer foran mål. Man skulle hen til kampens 81. minut inden at Xavi skiftede ud for første gang, da Ferran Torres afløste Raphinha.

Villarreal forsøgte at rykke spillet længere frem i kampens slutfase og det lykkedes for at komme til et par afslutninger, men begge gange langt over mål. I det 88. minut valgte Xavi at sende Jordi Alba på banen i stedet for Kessié og det betød at Alba uvant tog plads på midtbanen. Minuttet efter blev der jublet på La Cerámica forbi hjemmeholdet fik sendt bolden i nettet, men scoringen blev korrekt annulleret for offside. Villarreal satsede alt og det gav Barca passer af plads. Det gav Lewandowski en åben mulighed i overtiden, man han afsluttede lige på Reina. Villarreal pressede på til det sidste, men det sluttede med en 0-1 sejr til Barca efter en meget jævnbyrdig kamp.