fbpx
Annonce

Analyse: Derfor giver det mening at beholde Xavi

FCBARCELONA.DK - 24.04.24

 


Xavi Hernández meddelte i januar, at han stopper efter denne sæson, men nu er der forlydender om, at han alligevel fortsætter i jobbet, også selvom sæsonen slutter uden titler. Der er flere grunde til, at ledelsen gerne vil beholde ham.

Det var efter 5-3 nederlaget mod Villarreal at Xavi meldte ud, at han stopper efter sæsonen. Han begundede det med, at udmeldingen havde til formål at stoppe den negative spiral som holdet befandt sig og det viste sig at holde stik, for efterfølgende kom en lang stime kampe uden nederlag, lige indtil 1-4 skuffelsen mod PSG.

Nu spekuleres der i, at Xavi er klar til at ombestemme sig og at præsident Joan Laporta gerne vil beholde holdets træner, noget præsidenten flere gange har meldt offentligt ud. Med hvorfor kan det give mening at beholde Xavi efter en turbulent sæson, der slutter uden en eneste titel? Det bringer avisen Marca en analyse af.

Artiklen fortsætter under annoncen


Barca-DNA:
Xavi er formet i klubben og få kender den indefra så godt som ham. Han kender kravene, filosofien og presset bedre end de fleste. Han ved hvad klubben vil og han brænder for det. Xavi er virkelig klubbens mand og han sætter Barcas interesser foran sine egne.

Opbakning fra tilhængerne:
Xavi er et ikon i klubben og tilhængerne elsker ham, også selvom de kan finde på at kritisere hans dispositioner. Ingen tvivler på hans engagement og alle kan se, at han har kæmpet for sin klub i en svær tid.

Klubbens svære økonomi:
Xavi kom til Barca midt i klubbens massive økonomiske krise og mulighederne for at forstærke holdet var små. Det accepterede Xavi uden at brokke sig og han stiller ikke krav, der kan skade økonomien. Andre trænere ville sandsynligvis ikke være så forstående.

Fornuftige lønforhold:
Xavi har ikke krævet en toptrænerløn for at komme til Barca og derfor er han en relativ billig løsning. En toptræner udenfra kan både koste penge at hente og vil kræve en løn der svarer til vedkommendes status. Det har Barca ikke råd til.

Tillid til de unge spillere:
Xavi har i stor stil vist, at han tør give de unge talenter fra La Masia chancen. For bare et år siden var der ikke mange der kendte Lamine Yamal, Fermín López eller Pau Cubarsí, der alle har fået hovedroller på holdet. Netop troen på klubbens egne er et stort plus hos Xavi, ikke mindst fordi Barca ikke har pengene til de store forstærkninger.

En fortsættelse af projektet:
Xavi har startet et projekt og det vil klubbens ledelse gerne videreføre. Det kan sætte holdet tilbage med en helt ny træner, der skal starte forfra med egne idéer og ønsker.

To vundne titler:
Denne sæson slutter uden titler, men Xavi har vist, at han godt kan føre holdet hele vejen mod et trofæ. Det så man i sidste sæson, hvor holdet først vandt den spanske Supercup og dernæst mesterskabet i suveræn stil foran Real Madrid.

Der er således flere argumenter for, at Xavi fortsætter i trænersædet, hvis han altså ønsker det. Meldingen kan reelt komme når som helst og jo før der kommer en afklaring, jo bedre, for så kan alle spekulationer om en ny træner forstumme.

xavi125F

// Xavi
.:FORSIDE:.