fbpx

Ansu Fati er forsat langt fra fast spilletid

Simon Arun Vrábel - 03.02.23

// Ansu Fati

Med skaden til Dembélé skulle Xavi til opgøret mod Real Betis finde en ny angriber. Valget af Raphinha, på bekostning af Ansu Fati viser, at Barcas 10’er forsat er langt fra at være fast starter på holdet.

Efter en lang række gode præstationer blev franske Osumane Dembélé skadet i forrige kamp mod Girona og derfor var Xavi tvunget til at vælge en ny angriber fra start. Valget faldt på Raphinha som scorede kampens første mål og det sender et klart signal til Ansu Fati om, at han endnu ikke er førstevalget i angrebet.

Selvom man har nummer 10 på ryggen for en af verdens allerstørste klubber, så betyder det ikke, at man automatisk er sikret en startplads. Ansu Fati kom først på banen efter 81 minutter hvor han afløste netop Raphinha.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Med til historien høre dog også, at Xavi i de senere kampe har valgt en atypisk opstilling med kun to angribere og hvor både Frenkie de Jong, Sergio Busquets samt Pedri og Gavi starter inde. Det betyder at der reelt kun er én plads ledig i angrebet, da Robert Lewandowski er selvskreven til den ene plads, når han altså er disponibel.

Der er næppe tvivl om, at Ansu Fati havde håbet at få den ene plads, for i en alder af kun 20 år og med nummer 10 på ryggen, kan han ikke være tilfreds med først at komme ind efter 81 minutter, når han ellers er helt skadefri. I kampene mod Getafe og Girona startede Fati inde, da Lewandowski sad ude med karantæne men, men polakkens tilbagevenden på holdet, måtte den unge angriber altså tage plads på bænken.

Ansu Fati har kun spillet 90 minutter to gange i denne sæson, nemlig i kampen mod Getafe og den betydningsløse kamp i Tjekkiet mod Viktoria Plzen i Champions League. Derudover har han startet inde i kampene mod Villarreal og RCD Mallorca tilbage i oktober sidste år..:FORSIDE:.