fbpx
Annonce

Avis: Ajax har Xavi i tankerne til deres nye projekt

FCBARCELONA.DK - 03.04.24

 


Xavi Hernández har meddelt sit stop som Barca-træner efter denne sæson og ingen ved hvad fremtiden bringer for ham. Nu er der forlydender om, at hollandske Ajax Amsterdam vil have ham til at genrejse klubben.

Ajax og Barca altid været tæt forbundne, for deres tilgang til fodbold minder meget om hinanden og mange spillere har taget turen fra netop Ajax til FC Barcelona gennem historien.

Denne sæson har været svær for Ajax og de må se sig på en uvant 5. plads i Eresdivisie, hele 28 point efter topholdet PSV Eindhoven. Sådan en placering er meget langt fra traditionklubbens selvforståelse og træner John van 't Schip har da også, akkurat som Xavi, meddelt, at han stopper når sæsonen er slut.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Nu fortæller avisen Sport, at Ajax har Xavi i tankerne til næste sæson. Opgaven bliver at genrejse klubben og bringe dem tilbage til toppen af den hjemlige turnering, og at spille med i de europæiske turneringer, allerhelst Champions League.

Xavi ligner da også nærmest den perfekte kandidat til jobbet. Barca-træneren har samme filosofi som Ajax, han arbejder godt med unge talentfulde spillere og han kender til at arbejde under svære vilkår. Derudover er presset fra omgivelserne makant mindre i Ajax, end i Barcelona.

Ingen ved hvad Xavi tænker om næste sæson. Når han bliver spurgt om det, skyder han hver gang bolden til hjørne. Han siger at intet har ændret sig og at det handler om at holde fokus på hvordan sæsonen slutter.

Derfor kommer Ajax nok også til at vente til sommer, inden at de kan tage en dialog med Xavi og hans bagland om et muligt samarbejde.

xavi79F

// Xavi
.:FORSIDE:.