fbpx

Avis: Barca har FFP-kravene indenfor rækkevidde

Peter Vyff - 25.06.24

// Financial Fairplay

Selvom transfervinduet snart åbner, har ledelsens hovedfokus været på at få bedre styr på økonomien. Alt det hårde arbejde ser nu ud til at have båret frugt, da man nu angiveligt er tæt på at overholdene kravene for Financial Fair Play.

Barca har store planer for det kommende transfervindue, men hvis alt skal lykkes, er man nødt til at have økonomien under kontrol. Det kræver, at ledelsen overholder reglerne for Financial Fair Play, der betyder, at man kan bruge hver en euro tjent på spillersalg og kontraktforlængelser.

Det er noget som Barca ikke har kunne i et stykke tid, men ifølge avisen Mundo Deportivo, er Joan Laporta og resten af ledelsen nu kun enkelte skridt for at indfri FFP-kravene. Det skyldes, at man angiveligt har fundet en ny køber til de 15%, som den tyske investeringsvirksomhed Libero skulle have købt af Barca Vision.

Artiklen fortsætter under annoncen


Indtægten fra salget skulle efter sigende være nok til, at Barca kan balancere sidste sæsons resultat, og endda komme ud med et lille overskud. Der er dog endnu ikke sat en dato for, hvornår aftalen kan annonceres, men der spekuleres lige nu i, at det kan ske på torsdag efter bestyrelsen har været samlet til møde.

Og skulle rygtet tale sandt, er det ekstremt gode nyheder for alle omkring Barca, da man dermed har kunne opfylde de økonomiske krav, uden at skulle sælge flere nøglespillere. Catalanerne er dog fortsat afhængige af spillersalg, hvis der skal hentes forstærkninger, dog kan man se frem til at kunne udnytte hele indtægten på nyindkøb.

Det er samtidig også værd at bemærke, at ledelsen nærmer sig en afslutning i forhandlingerne med Nike om et nyt stort sponsorat, der også kan give ledelsen et massivt boost i jagten på forstærkninger henover sommeren.

.:FORSIDE:.